FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdravku Ćiri Kovačiću prva naknada za izvrsnost

RIJEKA, 2. studenog 2013. (Hina) - Prije početka derbi utakmice 6. kola Jadranske vaterpolske lige između Primorja EB-a i Jug CO-a ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović uručio je najstarijem hrvatskom vaterpolskom olimpijcu Zdravku Ćiri Kovačiću rješenje o ostvarivanju prava na trajnu novčanu mjesečnu naknadu namijenjenu osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama, olimpijskim igrama gluhih i svjetskim seniorskim prvenstvima u olimpijskim sportovima i disciplinama.

Ta će se naknada, sukladno izmjenama Zakona o sportu, dodjeljivati osvajačima medalja na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima nakon navršene 45. godine života.

Zdravko Ćiro Kovačić je bivši ponajbolji vaterpolski vratar na svijetu i osvajač je dviju srebrnih olimpijskih medalja sa OI 1952. u Helsinkiju i 1956. u Melbourneu, ali sa 88 godina života nije najstariji živući hrvatski osvajač olimpijske medalje. Ta čast pripada nogometašu Željku Čajkovskom koji je osvojio srebrno olimpijsko odličje na OI u Londonu 1948., a i točno dva mjeseca je stariji od Kovačića, koji je rođen 5. srpnja 1925. u Šibeniku, a Željko Čajkovski 5. svibnja 1925. u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙