FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 26. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 12,30 sati

OSIJEK - Nepoznati počinitelj u Osijeku je skinuo i odnio ploču s dvojezičnim latiničnim i ćiriličnim natpisom sa zgrade u kojoj se nalazi Vijeće srpske nacionalne manjine grada Osijeka, izvijestila je danas osječko-baranjska policija. Ploča je sa zgrade u Kišpatićevoj ulici skinuta i ukradena jučer između 9 i 15,30 sati, a osječka policija traga za nepoznatim počiniteljem.

VINKOVCI - U Hrvatskoj je registrirano 11.000 pčelara koji imaju 550.000 košnica, što je prosječno 50 košnica po pčelaru, rekao je u Vinkovcima predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Martin Kranjec, ocjenjujući da je stanje u hrvatskom pčelarstvu jako dobro. Prosječni broj košnica po hrvatskom pčelaru je iznad prosjeka u EU, gdje je, u prosjeku po pčelaru, manje od 20 košnica, istaknuo je Kranjec na današnjem sastanku Upravnog odbora vukovarsko-srijemskog Pčelarskoga saveza. Izrazio je i zadovoljstvo trenutačnim stanjem u hrvatskom pčelarstvo, dodavši kako su hrvatski pčelari zadovoljni trenutačnom cijenom meda. Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza istaknuo je kako je hrvatsko pčelarstvo u potpunosti usklađeno s europskim normama te je digitaliziran katastar i popis pčelara i pčelinjaka. „Hrvatski pčelari na godišnjoj razini proizvedu između 7.000 i 8.000 tona meda, što u potpunosti zadovoljava hrvatske potrebe, a ovisno o godini, poput ove, određene količine meda završit će i u izvozu“, rekao je Kranjec. Prosječno se u Hrvatskoj po glavi stanovnika konzumira nešto više od jednoga kilograma meda, a potrošnja je u porastu, čemu je pridonijela mogućnost 'prodaje na kućnom pragu'.

ZAGREB - Policija je u Dugom Selu, 20-tak kilometara od Zagreba, privela 50 stranih državljana iz Tunisa, Sirije, Palestine, Maroka, Libije i Senegala koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, izvijestili su danas iz Policijske uprave zagrebačke. Strane državljane policija je pronašla jučer oko 14 sati i privela ih u Policijsku postaju u Dugom Selu gdje su utvrdili da je 50-oro stranaca nezakonito ušlo u Hrvatsku i to vlakom Šid – Rijeka. U tijeku je readmisija u Srbiju.

ZAGREB - U nedjelju u 3 sata ujutro satovi se pomiču jedan sat unatrag i time završava ljetno, a počinje zimsko računanje vremena. Ljetno računanje vremena završava u nedjelju, 27. listopada, točno u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata. Tada će početi zimsko računanje vremena. U razdoblju zimskog računanja vremena po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama obvezno je i tijekom vožnje danju imati upaljena svjetla. Zbog prelaska na zimsko računanje vremena, vlakovi koji u to vrijeme voze na HŽ-ovim prugama bit će zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima u kojima se zateknu sukladno voznom redu. Riječ je o paru noćnih vlakova na relaciji Zagreb–Split i obratno te po jednom vlaku na relaciji Vinkovci-Novska, Varaždin-Zagreb i Osijek-Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙