FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Odbor za okoliš pita zašto se odustaje od spalionice

ZAGREB, 24. listopada 2013. (Hina) - Odbor za zaštitu okoliša zagrebačke Gradske skupštine danas je zaključio kako se neće održati tematska skupštinka sjednica o gospodarenju otpadom dok im Gradska uprava ne razjasni sva otvorena pitanja, među kojima i zašto se odustaje od spalionice.

Prvi dio današnje sjednice Odbora održan je u utorak, kada je gradonačelnik Milan Bandić najavio izgradnju centra za gospodarenje otpadom do 2015., a za spalionicu je rekao da se neće graditi u Zagrebu nego u regiji u dogovoru sa županijama i Ministarstvom zaštite okoliša i prirode.

Predsjednik Odbora Andrija Mikulić (HDZ) novinarima je nakon sjednice rekao da se tematska sjednica Gradske skupštine o gospodarenju otpadom neće održati dok god im gradske vlasti ne razjasne sva sporna pitanja.

Jedno od tih pitanja jest zašto se odustaje od koncepta spalionice, kada je to već određeno strateškom studijom i prijedlogom plana gospodarenja otpadom, a u prostorno-planskoj dokumentaciji je navedena i lokacija.

U Odboru se također pitaju zašto se ide na drugu tehnologiju - MBO (mehaničko-biološka obrada) i gdje će se zbrinuti ostatak otpada. On se negdje mora spaliti, ili u cementarama ili u spalionici, rekao je Mikulić.

Što će se dogoditi ako, primjerice, građani Resnika ne budu htjeli da se u njihovom susjedstvu izgradi centar za gospodarenje otpadom, kao što predlaže Bandić.

Mikulić je izrazio bojazan da se neće moći ispoštovati rok i do 2015. doći do rješenja, ako se sada promijeni odluka i spalionica krene graditi izvan Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙