FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adria ponovno Lacićeva - radnice iz Knina i Benkovca vraćaju se na posao

ZADAR, 18. listopada 2013. (Hina) - Današnjim istekom ugovora o najmu Miodrag Lacić ponovno je preuzeo zadarsku riboprerađivačku tvrtku Adriju od Nevena Badurine i Jadranka Lisice, kojima ju je prije točno godinu dana iznajmio zbog teškoća u poslovanju.

Zahvaljujući povratku starog vlasnika, na posao bi se trebalo vratiti i 76 radnica iz Knina i Benkovca kojima je, otkako su Adriju preuzeli Badurina i Lisica, bio zabranjen ulaz u pogon. Četiri radnice Adrije iz Knina i Benkovca danas su ponovno prešle prag tvornice i - vidljivo uzbuđene - rekle su kako žele čuti što im ima reći novi - stari šef Miodrag Lacić. Ostale radnice na svoja radna mjesta trebale bi se vratiti u ponedjeljak.

Radnica iz Knina Blažica Majstorović rekla je kako je teško čekati godinu dana bez plaće.

"Nepravedno su nam uzeli radna mjesta i nepravedno nas izbacili, ali danas se vraćamo s ponosom", rekla je Majstorović i dodala da joj za plaću od 2200 kuna nije bilo teško ustajati u 3,15 sati, putovati do Zadra, raditi i vratiti se kući oko 16,30.

Iako je najam trebao značiti novi život za Adriju, proteklu godinu obilježile su tužbe i protutužbe Lacića te Badurine i Lisice, i otkazi za 76 radnica iz Knina i Benkovca. Trgovački sud u Zadru presudio je u korist radnica, ali na posao se vraćaju tek pošto je istekao ugovor o najmu.

Regionalni povjerenik PPDIV-a Ivica Blažević rekao je da se u svojoj 25-godišnjoj sindikalnoj profesionalnoj karijeri nije susreo s takvim slučajem.

"Ja u svojoj karijeri ovakav slučaj nisam nikad doživio. Praktički imate svoje radno mjesto, netko vam ga zabrani, a Ustav vam omogućuje da imate pravo na rad i biti za svoj rad plaćen. To je njima bilo uskraćeno", istaknuo je Blažević.

Inače, Adria je u postupku predstečajne nagodbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙