FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od kraja subote do utorka nepovoljne biometeorološke prilike

ZAGREB, 18. listopada 2013. (Hina) - Biometeorološke će prilike od kraja subote do utorka biti nepovoljne, dok će koncentracija peluda drveća i korova biti niska, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

U subotu, 19. listopada, biometeorološke će prilike u većem dijelu dana biti povoljne, pa bi se većina ljudi trebala osjećati dobro. No, krajem dana će se prilike pogoršavati, osobito na Sjevernom Jadranu, što bi moglo uzrokovati početak tegoba kod meteoropata i kroničnih bolesnika.

Približavanje fronte popraćeno južinom uzrokovat će u nedjelju, 20. listopada, nepovoljne biometeorološke prilike, osobito na Jadranu. To će uzrokovati tegobe kod meteoropata koje bi se mogle očitovati razdražljivošću, glavoboljom i nesanicom. Mogući su pojačani bolovi na mjestima ranijih ozljeda te kod reumatičara. Kronični bolesnici bi trebali izbjegavati veće napore koji bi mogli dodatno opteretiti organizam.

I u ponedjeljak, 21.listopada, biometeorološke će prilike u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Zbog toga je kod meteoropata moguća glavobolja i nesanica te poteškoće s koncentracijom. Pojačane tegobe moguće su i kod kroničnih bolesnika, osobito kod reumatičara i bolesnika s krvožilnim bolestima.

Zbog nepovoljnih biometeoroloških prilika meteoropati će u utorak, 22. listopada, patiti od glavobolje, bit će razdražljivi i osjećati bolove na mjestima ranijih ozljeda. Nepovoljan vremenski utjecaj mogao bi uzrokovati pojačane tegobe kod kroničnih bolesnika, osobito onih s krvožilnim bolestima i reumatičara.

U cijeloj Hrvatskoj koncentracija peluda drveća i korova od subote do utorka bit će niska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙