FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski pobunjenici oslobodili kanadskog humanitarca

BEJRUT, 17. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Kanadski državljanin, sudionik mirovne misije Ujedinjenih naroda na Golanskoj visoravni oslobođen je osam mjeseci nakon otmice, javila je sirijska državna televizija u četvrtak, istoga dana kada je objavljena otmica televizijskog novinara i snimatelja čime je nestalo najmanje 16 stranih novinara u Siriji zahvaćenoj ratom.

Televizijska postaja javila je da je "Ministarstvo vanjskih poslova predalo predstavniku UN-a u Siriji Kanađanina Carla Campeaua, djelatnika misije UN-a, kojega su teroristi oteli u veljači".

Po pisanju izraelskih medija, Campeau je pravni savjetnik zadužen nadzirati poštivanje primirja između Sirije i Izraela u demilitariziranoj zoni na Golanskoj visoravni, prenosi agencija France Presse.

Otmice u Siriji sve su češće. Televizijska postaja Sky News Arabia sa sjedištem u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata objavila je ranije u četvrtak da su njihov novinar te snimatelj nestali u utorak u području Alepa, na sjeveru Sirije.

Postaja ističe da je izgubila kontakt "od utorka ujutro" s novinarom Ishakom Moctarom, Mauritancem, njegovim snimateljem Samirom Kassabom, Libanoncem i njihovim sirijskim vozačem dok su radili reportažu blizu Alepa. Navodi da su članovi ekipe radili "objektivno, profesionalno, ne zauzimajući strane", a "njihov zadatak u Siriji bio je velikom dijelom pokrivanje humanitarnih aspekata situacije", kazao je glavni direktor Sky News Arabia Nart Bouran.

Po podacima organizacije Novinari bez granica, najmanje 16 stranih novinara nestalo je u Siriji, među kojima i američki novinar James Foley. O Foleyu i njegovom kolegi Austinu Ticeu ne zna se ništa već gotovo godinu dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙