FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 17. listopada

ZAGREB, 17. listopada 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 17. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

BEOGRAD - Drugog dana službenog posjeta Srbiji, predsjednik Ivo Josipović će zajedno sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem razgovarati s gospodarstvenicima o jačanju ekonomske suradnje između dviju zemalja. U gospodarskom izaslanstvu hrvatskog predsjednika su vodeći ljudi najvećih hrvatskih tvrtki koje posluju u Srbiji te čelnici HGK i Agencije za investicije i konkurentnost. Hrvatski predsjednik posjetit će tijekom dana hrvatsku manjinu u vojvođanskom Tavankutu kod Subotice, gdje će zajedno s Nikolićem nazočiti obilježavanju "Dana hrvatske knjige i riječi" te se sastati s učenicima OŠ Matije Gupca i predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Sabor će zasjedanje nastaviti objedinjenom raspravom o izvješćima pučke prvobraniteljice o radu njezina Ureda u 2012. godini te o zabilježenim pojavama diskriminacije u toj godini. Ured pučkog pravobranitelja je od ukupno 1849 zaprimljenih predmeta u 2012. godini dovršio postupanje u 1321 predmetu, od čega su 492 pritužbe utvrđene neosnovanima. Najviše je predmeta bilo u području pravosuđa, zatim od osoba lišenih slobode te u području radnih i službeničkih odnosa. Tijekom 2012. otvorena su 202 predmeta koji se odnose na diskriminaciju. Od navedenog broja pritužbi tijekom godine ih je riješeno 137, dok je 65 još u radu. Osim toga, rješavani su i nezavršeni predmeti iz prethodnih godina i to jedan iz 2010. godine te 18 predmeta iz 2011. Ukupno je tijekom 2012. riješeno 156 predmeta koji se odnose na diskriminaciju.

ZAGREB - Na dnevnom redu je sjednice Vlade, među ostalim, Prijedlog nacionalnog akcijskog plana za obnovljive izvore energije do 2020. godine (EU) i Prijedlog odluke o pokretanju postupka javnog prikupljanja ponuda za prodaju dionica društva Croatia Airlines d.d. Vlada će razmatrati i Prijedlog uredbe o naknadi za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije te Prijedlog uredbe o radnim mjestima policijskih službenika kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati i Savez samostalnih sindikata Hrvatske organiziraju prosvjed upozorenja zbog toga što predložene izmjene Zakona o radu, ističu sindikati, idu na štetu radnika (9 sati, ispred zgrade Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ulica grada Vukovara 78). Prosvjednici će se okupiti ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i organizirano krenuti prema Ministarstvu, koje je predlagatelje zakonskih izmjena. Nakon završetka skupa ispred Ministarstva, prosvjednici će se uputiti i pred sjedište Hrvatske udruge poslodavaca (Pavla Hatza 12).

ZAGREB - Sastanak ministara rada iz regije na temu "Neprijavljeni rad - razmjena iskustava u sprječavanju rada na crno i preporuke za prekograničnu suradnju u sprječavanju rada na crno" održat će se u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava (16 sati, Westin, Izidora Kršnjavog 1). Na sastanku će sudjelovati predstavnici 17 izaslanstava iz Europske unije i jugoistočne Europe te povjerenik Europske unije za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Laszlo Andor. Uvodna izlaganja dat će domaćin skupa, ministar Mirando Mrsić i povjerenik Andor.

VUKOVAR - Sastanak Stožera za obranu hrvatskog Vukovara s premijerom Zoranom Milanovićem (18 sati, ured gradonačelnika). Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prihvatio je poziv premijera Zorana Milanovića za sastanak na kojem će se razgovarati o stanju u gradu u vezi s postavljanjem ploča s dvojezičnim natpisima.

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne: Uroš Andrić

Poslijepodne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙