FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 14. listopada

ZAGREB, 14. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 14. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović, nazočit će predstavljanju mrežnog izdanja Hrvatske enciklopedije (11 sati, Leksikografski zavod Miroslava Krleže, Frankopanska 26, ulaz iz Prilaza Gjure Dežalića 2).

ZAGREB - Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader nastavit će iznositi svoju obranu u slučaju Fimi media. Na prethodna dva ročišta, prije dva tjedna, nekada najmoćniji hrvatski političar u svom je obrambenom izlaganju u potpunosti odbacio optužnicu koja ga tereti da je zajedno sa svojom bivšom strankom izvukao 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki. Kao i u svim dosadašnjim postupcima gdje je optužen ili osumnjičen ponovio je da je žrtva političkog progona koji je glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću naložila njegova nasljednica Jadranka Kosor. Tvrdi da ga je lažnim svjedočenjem inkriminirao bivši HDZ-ov glavni tajnik Ivan Jarnjak koji je od osumnjičenika postao svjedok, ali i bivši stranački rizničar Mladen Barišić te blagajnica Branka Pavošević koji su nakon uhićenja priznali nedjelo (9,30 sati, Županijski sud u Zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Javnu raspravu o zakonskim prijedlozima o potporama za očuvanje radnih mjesta i o povremenim poslovima organiziraju Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Zaklada Friedricha Eberta. Uz predstavnike SSSH i udruženih sindikata, u javnoj raspravi će sudjelovati i predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava, te sindikalci iz Njemačke, Austrije i Slovenije, (9,30 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

VUKOVAR/SOTIN - Otvorenje spomen-obilježja masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata "Šuma Jelaš" u općini Tompojevci u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u organizaciji Ministarstva branitelja. Spomen obilježje je postavljeno u sjećanje na devet hrvatskih branitelja i civila pogubljenih 1991. u jugosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ekshumiranih iz jedne masovne i tri pojedinačna groba u Šumi Jelaš (11 sati). U 13 sati, na mjesnom katoličkom groblju u Sotinu predviđen je zajednički ispraćaj i pokop posmrtnih ostataka četiri hrvatska branitelja i sedmero civilnih žrtava, ekshumiranih u travnju 2013. iz masovne grobnice u Sotinu. Nazočit će ministar branitelja i izaslanik Vlade RH, Predrag Matić, izaslanik predsjednika Republike Vinko Kovačić te vukovarski gradonačelnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Željko Sabo.

ZAGREB - Okrugli stol o nacrtu prijedloga Zakona o jedinstvenom tijelu vještačenja održat će se u Ministarstvu socijalne politike i mladih radi savjetovanja s javnošću. Uvodno će govoriti potpredsjednica Vlade RH i ministrica Milanka Opačić, (12,30 sati, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Savska cesta 66, 11. kat).

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović posjetit će Zdravstveno veleučilište u Zagrebu i razovarati s v. d. dekanom Aleksandrom Ratzom, članovima Upravnog vijeća Viktorom Peršićem, Ognjenom Brborovićem i Aleksandrom Džakulom te predsjednicom Studentskog zbora Ana-Marijom Ladiš i Barbarom Mikšić, studentskom pravobraniteljicom. (9 sati, Zdravstveno veleučilište, Mlinarska 38; izjave oko 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Građanske inicijative "U ime obitelji" (10 sati, Hotel Westin, dvorana Jelenovac, Izidora Kršnjavoga 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙