FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP 2014: Tunis - Kamerun 0-0

TUNIS, 13. listopada 2013. (Hina/AFP) - U prvoj utakmici baraža afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu u Tunisu su nogometaši Tunisa i Kameruna odigrali bez zgoditaka 0-0.

Kamerunci, predvođeni povratnikom u reprezentaciju Samuelom Eto'om, usjeli su tako ostati neporaženi u gostima, te će kod kuće u Yaoundeu, 17. studenoga, tražiti prolaz na SP. Kameruncima bi to bio sedmi nastup na "mondialima". Tunis je do zadnjeg kruga kvalifikacija došao nakon što su zbog nepravilne registracije jednog igrača iz natjecanja izbačeni Zelenortski otoci.

Ranije su nogometaši Nigerije na korak su do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nakon što su u prvoj utakmici baraža afričkih kvalifikacija slavili u gostima kod Etiopije s 2-1. Etiopljani su u Adis Abebi poveli u 57. minuti pogotkom Assefa Gobezea, a potom je dvoboj odlučio nigerijski junak Emmanuel Emenike. Napadač turskog Fenerbahčea prvo je izjednačio u 67. minuti, a potom pogotkom iz kaznenog udarca u 90. minuti donio veliku prednost afričkim prvacima Nigerijcima pred uzvrat 16. studenoga kod kuće u Calabaru. Ukoliko uspiju proći Etiopiju, Nigerijcima će to biti ukupni peti nastup na završnicama svjetskih prvenstava.

U prvim utakmicama baraža u subotu Obala Bjelokosti je kod kuće slavila protiv Senegala s 3-1, a Burkina Faso kao domaćin protiv Alžira s 3-1, dok će Gana i Egipat svoj prvi dvoboj igrati u utorak u Kumasiju. Pobjednici utakmica baraža izravno idu na SP u Brazilu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙