FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škoti na Hampden Parku nisu slavili u natjecateljskoj utakmici više od dvije godine

ZAGREB, 13. listopada 2013. (Hina) - Iako bi nacionalni stadion Hampden Park u Glasgowu trebao biti teško osvojiva tvrđava, nogometna reprezentacija Škotske posljednjih je godina lako gubila bodove na domaćem terenu. Na Hampden Parku nisu slavili u natjecateljskoj utakmici više od dvije godine, a u kvalifikacijama za SP 2014. izgubili su od Belgije 0-2 i Walesa 1-2, te remizirali protiv Makedonije (1-1) i Srbije (0-0).

No, škotski izbornik Gordon Strachan ističe da ne osjeća strah kod svojih igrača kad se igra na Hampden Parku. Strachan je uvjeren da će Hrvatska tražiti osvetu za neočekivani poraz (0-1) u Zagrebu u lipnju, ali dodaje da je atmosfera u njegovoj momčadi odlična uoči susreta u utorak na Hampden Parku.

"Vjerujem da će Hrvati htjeti osvetu za onaj poraz u Zagrebu, koji nisu očekivali. No, proteklih dana na treninzima je bilo puno entuzijazma, atmosfera u momčadi je odlična. Odradili smo pet teških treninga u tri dana i sada moram odmoriti igrače kako bi dali ono najbolje u utorak protiv Hrvatske. Puno smo radili na tome da kad smo u ofenzivi stvorimo višak prostora kako bi iskoristili atletske sposobnosti naših igrača. Mi nismo kao Španjolska, mi ne možemo dodavanjima doći do gol šanse. Nismo niti Belgija, koja može izbaciti dugačku loptu prema Lukakuu, a nemamo niti Mandžukića u napadu, pa moramo potrošiti puno energije da bi uopće došli do udarca na gol", kazao je Strachan za nedjeljno izdanje Daily Recorda.

Stuart McCall, član stručnog stožera reprezentacija Škotske, također misli da su Hrvati željni osvete za lipanjski poraz. "Mi smo veliki autsajderi i vjerujem da će Hrvati željeti osvetu za poraz iz Zagreba. No, naši igrači su spremni i željni su okončati kvalifikacije pobjedom. Imamo plan i ako ga sprovedemo na terenu imamo velike šanse", rekao je Stuart McCall za Edinburgh News.

Utakmica između Škotske i Hrvatske na rasporedu je u utorak, 15. listopada, u 21 sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙