FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski turisti pomažu male Korčulane s posebnim potrebama

KORČULA, 11. listopada 2013. (Hina) - Predstavnica francuske turističke agencije Touristra Lalle Laetitva uručila je u Korčuli novi ček u iznosu od 2.514 eura korčulanskoj udruzi roditelja djece s posebnim potrebama Moje sunce.

Na prigodnoj svečanosti u četvrtak navečer okupio se cijeli postav udruge kako bi zahvalili francuskim turistima koji već petu godinu zaredom svaki tjedan od travnja do listopada svojim izletima na Korčulu pomažu djeci s posebnim potrebama. Novac za donacije prikuplja se u dogovoru agencije i njihovih turista koji od svakog izleta na taj otok izdvajaju po tri humanitarna eura, a ove je godine na izletima za udrugu sudjelovalo ukupno 419 Francuza.

Uz zahvalni pljesak djece, njihovih roditelja i volontera na donaciji je zahvalio predsjednik udruge Željko Nobilo. Goste je upoznao s radom udruge osnovane 2007. kako bi se djeci s posebnim potrebama omogućio što kvalitetniji život, a zajednici pokazalo da ona nisu sama te da trebaju pomoć u odgoju i obrazovanju.

Udruga Moje sunce ostvarila je nekoliko korisnih projekata poput lifta u osnovnoj školi u Korčuli, a na razne načine pokušava prikupiti novac za pomagala i naknade učiteljima i asistentima u nastavi koji s djecom borave u školi.

Uz druženje i čašćenje domaćim kolačima turisti kojima je ovo bio posljednji ovogodišnji izlet na Korčulu su pratili i riječi učiteljice Diane Radaić koja je istaknula posebnosti individualnog rada s djecom težeg psihofizičkog stanja.

Udruga organizira i radionice s djecom bez teškoća kako bi stvorili osjetljivost na različitost i ukazali na nužnost socijalizacije, suradnje i komunikacije s djecom s posebnim potrebama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙