FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 11. listopada

ZAGREB, 10. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 11. listopada:

DUBROVNIK - Počinje 59. godišnja sjednica Parlamentarne skupštine NATO-a (do 14. listopada). Svečanost otvaranja održat će se popodne, a prigodna obraćanja imat će predsjednik parlamentarne skupštine NATO-a Hugh Bayley, hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen. Najavljen je i bilateralan sastanak Pusić i Rasmussena na marginama skupa. Više od 300 parlamentaraca iz zemalja članica NATO-a do ponedjeljka će raspravljati o aktualnim sigurnosnim temama, stanju u Siriji, na Bliskome istoku i Kosovu te budućnosti Afganistana nakon povlačenja međunarodnih snaga 2014.

DUBROVNIK - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastat će se s predsjednikom iranskog parlamenta Alijem Laridžanijem koji time završava dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj.

OSLO - Norveški Odbor za dodjelu Nobelove nagrade objavit će dobitnika Nobelove nagrade za mir 2013. Pakistanska djevojka Malala Jusufzai, kongoanski liječnik Denis Mukwege koji pomaže silovanim ženama te ruski i bjeloruski aktivisti za ljudska prava vode u prognozama uoči objave. Nobelova nagrada za mir sastoji se od zlatne medalje, diplome i čeka od osam milijuna švedskih kruna (920.000 eura).

Dežurni urednici:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Sanja Pucak

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙