FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada usvojila pregovaračke pozicije za Vijeće ministara EU

ZAGREB, 10. listopada 2013. (Hina) - Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice usvojila pregovaračke pozicije koje će Hrvatska zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Usvojena su stajališta za Vijeće za promet, telekomunikacije i energiju, Vijeće za okoliš, Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i potrošačka pitanja, te Vijeće za ekonomska i financijska pitanja.

Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Saša Zelenika imenovan je zamjenikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a radi odlaska na tu dužnost razriješen je dužnosti pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Nebojša Koharović razriješen je dužnosti pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova radi odlaska na novu dužnost, dok je Saša Medaković imenovan ravnateljem Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost .

Temeljem javnog natječaja Almir Elezović imenovan je ravnateljem Digitalno informacijsko-dokumentacijskog ureda na razdoblje od četiri godine. Nedi Erceg povučena je ovlast za obavljanje poslova ravnateljice tog Ureda, a također je razriješena dužnosti ravnateljice Hrvatske informacijsko-dokumentacijske referalne agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙