FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 9. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

LONDON

Pobjednik Wimbledona Škot Andy Murray odustao je od nastupa na završnom turniru godine koji se idući mjesec održava u Londonu i nastavlja se oporavljati od operacije leđa.

"Stvarno sam razočaran što neću više igrati ove godine. Volim igrati pred domaćom publikom, koja stvara sjajnu atmosferu", izjavio je Murray, treći tenisač svijeta.

On je prošli mjesec bio podvrgnut operaciji kojom je trebalo ukloniti njegove probleme s leđima.

Rafael Nadal, Novak Đoković i David Ferrer su već osigurali nastup na završnom turniru na kojem treba nastupiti osma najboljih tenisača svijeta. Turnir se igra od 4. do 11. studenog.

PODGORICA

Košarkaši Zadra u susretu su 2. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Budućnosti u Podgorici sa 68-90 (14-24, 15-22, 15-23, 24-21).

Nakon dva kola oba sastava imaju po pobjedu i poraz.

Zadar će u 3. kolu u subotu ugostiti Cedevitu.

BUDVA

U posljednjem, 9. kolu 23. Europskog prvenstva mladih šahista i šahistkinja u Budvi što se igra u šest dobnih skupina hrvatski predstavnici postigli su osam pobjeda i tri remija uz 11 poraza.

Konačna bilanca za hrvatski šah nije sjajna i potvrđuje činjenicu da sve više zaostajemo. Od dvadesetero naših predstavnika samo ih je petero završilo u "gornjoj kući". Najbolji je mali Erik Hajpek, koji je u skupini do 8 godina sa 6 bodova osvojio izvrsno 13. mjesto. Jadranko Plenča (do 14) je drugim uzastopnim porazom potonuo na 35. mjesto sa 5 bodova, a isto toliko osvojili su Katarina Bogdanić (do 12), Mihaela Blažeka (do 14) i Toni Petrušić (do 18).

SKOPLJE

Rukometaši našićkog Nexea izgubili su dvoboj 6. kola regionalne SEHA lige na gostovanju kod Vardara u Skoplju sa 27-29 (15-16).

Igor Vujić postigao je sedam golova za Nexe, a Filip Lazarov šest za Vardar.

Nexe je trenutačno šesti na ljestvici sa sedam bodova, dok je Vardar vodeći sa 13. Drugi hrvatski predstavnik u SEHA ligi CO Zagreb trenutačno je treći s devet bodova i dvije utakmice.

ZAGREB, 8. listopada 2013. (Hina) -

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac u ponedjeljak je umjesto ozlijeđenog Danijela Subašića u reprezentaciju pozvao vratara Rijeke Ivana Vargića na pripremen za predstojeće kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Belgije u Zagrebu (11. listopada u 18 sati), te Škotske u Glasgowu (15. listopada, 21 sat), objavio je Hrvatski nogometni savez.

MELBOURNE

Australka Sally Pearson, olimpijska pobjednica i svjetska viceprvakinja na 100 m prepone, objavila je u srijedu da prekida suradnju sa Sharon Hannan koja ju je trenirala 14 godina.

"Sharon je od mene napravila prvakinju, ali imam potrebu da prijeđem na drugu razinu, da promijenim svoj pristup treniranju, da razvijam nove ideje i da usvojim druge načine djelovanja", objasnila je svoju odluku 27-godišnja Pearson, ne odajući ime novog trenera.

Australka, koja je bila svjetska prvakinja na 100 m prepone na SP 2011., imala je u sezoni 2012./13. problema s išijasom, što ju nije spriječilo da osvoji srebrnu medalju na SP u Moskvi u kolovozu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙