FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: svečana sjednica pa odmor do 15. listopada

ZAGREB, 4. listopada 2013. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će svečanom sjednicom obilježiti Dan neovisnosti, 8. listopada, nakon čega će imati stanku do utorka, 15. listopada.

Pred zastupnicima će se tada naći izvještaj o izvršenju Državnog proračuna za prvo polugodište ove godine te izvještaj o primjeni fiskalnih pravila za prvo polugodište.

Sabor je danas, uobičajeno, glasovao o raspravljenim točakama.

Donio je Zakon o promicanju čistih i energetski učinkovitih vozila u cestovnom prijevozu koji obvezuje naručitelje u postupku javne nabave i prijevoznike u javnom linijskom prijevozu da pri kupnji cestovnih motornih vozila uzmu u obzir njihove energetske učinke i utjecaj na okoliš. To uključuje i potrošnju energije te emisiju ugljikovog dioksida i drugih onečišćivača.

Sabor je izmijenio zakone o zračnom prometu te o vanjskim poslovima, donio više zakona o provedbi različitih EU uredbi.

Na dnevni je red uvrstio devet novih točaka, među njima i prijedlog pedesetorice SDP-ovih zastupnika da se osnuje povjerenstvo koje bi utvrđivalo činjenice vezane za ubojstvo političkog emigranta Stjepana Đurekovića.

U dnevni red uvršen su i Konačni prijedlog zakona o strateškim investicijskim projektima te prijedlog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju.

Oporba je tražila da se o tim izmjenama, jer radikalno mijenjaju uvjete za odlazak u mirovinu, umjesto po hitnom, raspravlja u redovnom postupku, dakle u dva čitanja, što nije imalo odjeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙