FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović na regionalnom sastanku ministara obrane

BROD KOD KRANJA, 3. listopada 2013. (Hina) - Ministri obrane zemalja jugoistočne Europe, među kojima je i hrvatski ministar Ante Kotromanović, okupljeni na Sveobuhvatnom regionalnom sastanku ministara obrane zemalja članica regionalnih inicijativa, razgovaraju u četvrtak o usklađivanju suradnje na području sigurnosti u regiji i Europi, javljaju agencije.

"Za postizanje mira i stabilnosti u jugoistočnoj Europi ključna je regionalna suradnja, povezana zajedničkim povjerenjem i prijateljskim odnosima", rekla je na otvaranju današnjeg skupa slovenska premijerka Alenka Bratušek.

"To je posebno važno u trenutku gospodarske krize i socijalnih nemira u našoj blizini", dodala je Bratušek. Kazala je da su države regije pokazale da mogu uspješno sudjelovati na obrambenom i sigurnosnom području, a da je "naš prioritet da stvaramo učinkovitu i stabilnu regiju".

Na Brdu kod Kranja okupilo se oko 150 sudionika regionalnog sastanka iz 18 država. Među njima je 11 ministara obrane. Osim Kotromanovića nazočni su ministri obrane iz Albanije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Gruzije, Kosova, Makedonije, Moldavije, Srbije i Slovenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙