FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu: Izrael neće dopustiti Iranu da dođe do nuklearnog oružja

NEW YORK, 1. listopada 2013. (Hina/AP) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u utorak je izjavio da njegova zemlja nikada neće dopustiti Iranu da dođe do nukleranog oružja makar i samostalno djelovala.

Benjamin Netanyahu je Općoj skupštini UN-a rekao da budućnost Izraela ugrožava Iran s nuklearnim oružjem koji želi uništenje Izraela. Netanyahu je od međunarodne zajednice zatražio da zadrži sankcije protiv Irana ustvrdivši da su veći pritisak znači i veće izglede za uspjeh diplomacije.

Netanyahu je iranskog predsjednika Hasana Rohanija optužio da stoji iza strategije razvoja nuklearnog oružja i rekao da Rohani ima isti cilj kao i njegov tvrdolinijaški prethodnik Mahmud Ahmadinedžad.

"Ahmadinedžad je bio vuk u vučjoj koži. Rohani je vuk u ovčjoj koži", rekao je Netanyahu. On je istaknuo da svi iranski predsjednici služe istom režimu u kojem je vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei diktator i stvarna vlast.

On je također optužio Iran da se žali na tragediju ljudi u Siriji ali istovremeno izravno sudjeluje u "sirijskim ubojstvima i pokolju nevinih". Netanyahu je rekao da iranski režim podržava sirijski koji je nedavno uporabio kemijsko oružje protiv vlastitog naroda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙