FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za srijedu, 2. listopada

ZAGREB, 1. listopada 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za srijedu, 2. listopada:

VARAŽDIN - Završetak 43. Varaždinskih baroknih večeri i dodjela nagrada "Ivan Lukačić" za muzikološki rad i najviši izvođački domet ansambla te nagrada "Jurica Murai" za najbolju interpretaciju (18 sati, Gradska vijećnica, Trg kralja Tomislava 1). Nakon dodjele u varaždinskoj Katedrali u 20 sati na programu je koncert nagrađivanih učenika varaždinske Glazbene škole u povodu 100. obljetnice rođenja Marijana Zubera. Zemlja partner ovogodišnjeg VBV-a je Ruska Federacija, a na programu je bilo dvadesetak koncerata u Varaždinu i Varaždinskoj županiji te pet izvan županije, dok će se tri koncerta održati i izvan granica Hrvatske - u Šmarju pri Jelšah u Sloveniji, u Bratislavi i u Beču.

ZAGREB - Predstavljanje knjige Camilla Boita "Spomenik kao knjiga - spisi o arhitekturi, kulturi i restauriranju 1861.-1886." (18.30 sati, Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske, Preradovićeva 44). O knjizi će govoriti Zlatko Jurić s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, Višnja Bralić iz Hrvatskog restauratorskog zavoda i priređivač Marko Špikić. Knjiga sadrži deset antologijskih tekstova talijanskog arhitekta, teoretičara arhitekture i restauriranja i likovnog kritičara Camilla Boita o arhitekturi, zaštiti kulturne baštine i restauriranju u prijevodu Ane Vukadin.

ZAGREB - Konferencija za novinare uoči festivala Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine u Galeriji Klovićevi dvori (11 sati, Jezuitski trg 4). Program festivala predstavit će kustosice projekta Olga Majcen Linn i Sunčica Ostojić, ravnateljica Galerije Klovićevi dvori Marina Viculin i umjetnik Ivan Kožarić.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙