FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: 30 članova Greenpeacea bit će optuženo za piratstvo

MOSKVA , 1. listopada 2013. (Hina/AFP) - Ruski istražitelji u srijedu namjeravaju optužiti za piratstvo trideset pripadnika Greenpeacea pritvorenih nakon njihove akcije na naftnoj platformi na Arktiku, izvijestila je u utorak agencija Interfax, pozivajući se na izvor iz policije.

"Bit će optuženi za piratstvo koje su počinili kao organizirana zločinačka skupina", rekao je. U Rusiji se za piratstvo može dobiti kazna zatvora u trajanju i do 15 godina.

Glasnogovornik istražnog povjerenstva za AFP je rekao kako će članovi Greenpeacea biti optuženi u srijedu, no odbio je kazati koji su motivi za podizanje optužnice. Četiri ruska državljana i 26 državljana iz drugih 17 država, među kojima je dvoje Britanaca, dvoje Kanađana, jedan Amerikanac i jedan Francuz, pritvoreni su nakon što su se prošli tjedan pokušali približiti ruskoj naftnoj platformi Gazproma u Arktičkom moru.

Aktivisti su ledolomcem uplovili u arktičke vode da bi javno osudili projekte bušenja naftnih izvora u tom području. Negiraju piratstvo te optužuju Rusiju da je protuzakonito napala njihov ledolomac u međunarodnim vodama.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je da članovi Greenpeacea nisu pirati no da su prekršili međunarodno pravo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙