FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obradović Mazal imenovana savjetnicom predsjednika Josipovića

ZAGREB, 30. rujna 2013. (Hina) - Predsjednik Ivo Josipović imenovao je Tamaru Obradović Mazal savjetnicom za gospodarstvo i sektorske politike EU-a od 1. listopada 2013. godine, priopćio je u ponedjeljak Pantovčak.

Obradović Mazal do sad je obavljala niz odgovornih dužnosti kao članica Pregovaračke skupine za članstvo RH u EU te kao državna tajnica i zamjenica ministra u Ministarstvu gospodarstva. Visoke dužnosti počela je obnašati još u vrijeme premijera Ivice Račana kada je bila pomoćnica ministra europskih integracija. U ministarstvu gospodarstva je bila za vrijeme mandata Branka Vukelića i Damira Polančeca, a nakon što je neko vrijeme provela u privatnom sektoru postala je bliska suradnica Radimira Čačića.

Kao savjetnica predsjednika Josipovića za gospodarstvo i sektorske politike EU bit će zadužena za praćenje politike u gospodarskim i industrijskim sektorima na razini EU te informirati predsjednika države o stanju i smjerovima vezano uz fondove EU.

Mazal Obradović je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te magistrirala europsko pravo na Sveučilištu u Londonu.

Boris Cota i dalje će voditi Savjet Predsjednika za gospodarstvo u Uredu predsjednika RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙