FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za petak, 27. rujna

ZAGREB, 26. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za petak, 27. rujna:

ZAGREB - Koncertom Bečke filharmonije pod ravnanjem maestra Lorina Maazela u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog svečano se otvara nova sezona Zagrebačke filharmonije (19,30 sati, Trg Stjepana Radića 4). Bečka filharmonija je za ovo gostovanje odabrala ruski repertoar, pa će tako izvesti 3. orkestralnu suitu Čajkovskoga te 5. simfoniju Dmitrija Šostakoviča. Orkestar Bečkih filharmoničara, utemeljen 1842., jedan je od najpoznatijih simfonijskih orkestara svijeta koji po svojoj dugoj tradiciji izvrsnosti i neprestanom njegovanju vrhunske umjetničke kvalitete pripada samome svjetskome vrhu. Orkestar je poznat i po tradicionalnim novogodišnjim koncertima, čiji prijenos iz bečkog Musikvereina svake godine gledaju milijuni ljudi diljem svijeta. U 72 godine na pozornici, maestro Maazel ravnao je nad gotovo dvjesto orkestara, u ne manje od sedam tisuća opernih i koncertnih izvedbi te je snimio više od tristo ploča.

ZAGREB - Goethe Institut obilježit će 40. obljetnicu djelovanja u Hrvatskoj izložbom "Goethe-svijet: o povijesti instituta" (14 sati, Goethe-Institu Kroatien, ulica grada Vukovara 64). Goethe-Institut kulturna je ustanova Savezne Republike Njemačke koja već više od šezdeset godina djeluje diljem svijeta i danas broji 158 instituta u 93 zemlje. U Zagrebu je registriran 1973. kao Informativni centar SR Njemačke. Nekoliko godina kasnije preimenovan je u Kulturni i informativni centar SR Njemačke, a od osamostaljenja Hrvatske nosi naziv Goethe-Institut. Institut njeguje međunarodnu kulturnu suradnju, organizira i podupire brojne kulturne priredbe kako bi predstavio njemačku kulturu u Hrvatskoj. Nudi stručno usavršavanje za nastavnike njemačkog jezika te pruža brojne informacija o kulturnom, društvenom i političkom životu. U sklopu Instituta djeluje i knjižnica koja nudi bogat izbor knjiga i medija.

OSIJEK - Otvorenje 4. kongresa hrvatskih arhitekata (11 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Županijska ulica 9). Tijekom kongresa, koji se ove godine održava pod nazivom "Zemlja", predviđena su brojna predavanja hrvatskih i inozemnih arhitekata, okrugli stolovi, ali i zabavni i edukativni sadržaji namijenjeni građanima.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙