FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valbandon: počeo tečaj za policajce koji idu u mirovne misije

VALBANDON, 23. rujna 2013.(Hina) - U Valbandonu u blizini Pule danas je počeo osmi tečaj za policajce koji idu u mirovne misije pod nazivom United Nations Police Officiers Course (UNPOC) "Croatia 2013." koji ove godine pohađaju 22 polaznika.

Osim hrvatskih policajaca i jedne vojne policajke, predstavnika iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Crne Gore, tečaju su se ove godine odazvala i dva policajca s Haitija te po jedan policajac iz Češke i Turske.

"Trening će osim instruktora iz regije provoditi i instruktori iz Njemačke, Norveške, Austrije i Slovačke, što dodatno potvrđuje međunarodno obilježje tečaja", istaknula je policijska službenica za mirovne misije i koordinatorica tog tečaja Tihana Kozlica, dodajući kako će sve teme biti vezane uz pripremanje policajaca za sudjelovanje u mirovnim misijama.

Po njezinim riječima, tečaj se provodi "u skladu s visokim standardima obučavanja za mirovne misije".

"Nakon evaluacije UN-ove službe za nadzor usklađenosti programa obuke, Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je UN-ov certifikat o usklađenosti tečaja UNPOC s UN-ovim standardima obuke za mirovne misije, čime je tečaj dobio obilježje službenoga UN-ova edukativnog prorgama", istaknula je Kozlica i dodala kako je to dodatno potvrdilo profesionalnost kojom Republika Hrvatska pristupa mirovnim misijama.

Osim polaznika i instruktora te predstavnia MUP-a, na svečanom otvorenju tečaja, koji će trajati do 4. listopada, bili su i koordinatorica Ujedinjenih naroda i stalna predstavnica programa UN-a za razvoj u Hrvatskoj Louisa Vinton te američki veleposlanik u Hrvatskoj Kenneth Merten, koji je istaknuo važnost tečaja i podupro suradnju s hrvatskom policijom.

"Naša suradnja s hrvatskom policijom je iznimno kvalitetna i dobra, a u sklopu nje imamo niz treninga i edukacija koji se provode s hrvatskim policajcima", istaknuo je veleposlanik Merten i dodao kako je riječ o jačanju kapaciteta policajaca koji sudjeluju u mirovnim misijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙