FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Liburnija pobijedila Rijeku

BOL NA BRAČU, 21. rujna 2013. (Hina) - U 8. kolu Prve šahovske lige u Bolu na Braču riječka „Liburnija“ postigla je šestu uzastopnu pobjedu i sačuvala minimalnu prednost pred „ETF-Osijekom“.

„Liburnija“ je poslije velike borbe svladala „Rijeku“ s 4:2 zahvaljujući pobjedama Luke Leniča, Davorina Kuljaševića i Ognjena Jovanića, a Ante Šarić je neočekivano izgubio od veterana Josipa Rukavine. Osječani su također s 4:2 pobijedili „Varaždin“, iako je Bugarin Ivan Čeparinov na prvoj ploči izgubio od Mađara Viktora Erdosa. No, pobjede su im izborili Čeh Zbynek Hraček, Ivan Leventić i Nenad Šulava. Poslije velike borbe „Mladost“ i „Zagreb“ odigrali su neodlučeno 3:3, a do istog rezultata poslije desetak minuta igre došli su „Solin-Cemex“ i „Vukovar 91.“. U derbiju začelja „Goran“ iz Bibinja upropastio je nekoliko nadmoćnih pozicija protiv „Đakovo-MD Profila“ i na kraju se porazom od 4:2 praktično oprostio od Prve lige.

Rezultati 8. kola:

Solin-Cemex – Vukovar 91. 3:3, Varaždin – ETF-Osijek 2:4, Đakovo-MD Profil – Goran 4:2, Rijeka – Liburnija 2:4, Mladost – Zagreb 3:3.

Poredak prije posljednjeg kola:

Liburnija i ETF-Osijek po 13 bodova, Mladost 11, Zagreb i Rijeka po 9, Solin-Cemex 8, Varaždin 6, Đakovo-MD Profil i Vukovar 91. po 4, Goran 3 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙