FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNESCO-va konvencija o nematerijalnoj kulturnoj baštini u Dubrovniku od 2. do 6. listopada

DUBROVNIK, 21. rujna 2013. (Hina) - Grad Dubrovnik i folklorni ansambl Linđo od 2. do 6. listopada ove godine bit će domaćini proslave 10. obljetnice UNESCO-ve konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i Mreži međugradske suradnje o očuvanju nematerijalne baštine (ICCN).

Tema skupa, čiji je jedan od pokrovitelja i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, je "Mladi u očuvanju nematerijalne kulturne baštine".

Skupu će nazočiti 23 gradonačelnika i 20-ak njihovih predstavnika te mladih iz oko 40 zemalja svijeta, a skup će biti otvoren veliki koncertom klapa na Stradunu kojemu će prethoditi glagoljaška misa u franjevačkoj crkvi.

Posljednjeg dana, također na Stradunu, održat će se najveći ples Linđo koji je ikad održan i u kojemu će sudjelovati svi koji znaju plesati ovaj stari ples, a događaj je prijavljen i za Guinessovu knjigu rekorda.

U povodu obilježavanja 10. UNESCO-ve konvencije u palači Sponza postavljena je izložba koja pokazuje hrvatsku i svjetsku kulturnu baštinu koja je uvrštena na UNESCO-vu nematerijalnu baštinu, a predstavljene su sve zemlje koje će sudjelovati na ovome skupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙