FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija Angele Merkel i ljevica blizu - anketa

BERLIN, 20. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Koalicija desnog centra njemačke kancelarke Angele Merkel i stranaka ljevice ukupno uoči izbora u nedjelju vrlo su blizu po rezultatima ispitivanja javnog mišljenja objavljenim u petak što povećava izglede stvaranja koalicijske desno-lijeve vlade pod vodstvom Angele Merkel.

Istraživanje agencija Forsa pokazalo je da kancelarkini konzervativci uživaju 40 posto potpore, jedan posto više nego u prethodnom istraživanju 17. rujna, a njihov sadašnji koalicijski partner u vladi desnog centra, Slobodni demokrati su i dalje na pet posto.

Glavna oporbena socijaldemokratska stranka ima 26 posto potpore, jedan posto više nego u prethodnom istraživanju, njihovi saveznici Zeleni deset posto, a tvrdolinijaška Ljevica devet posto. SPD je isključio stvaranje kolacije s Ljevicom.

Nova euroskeptična stranka, Alternativa za Njemačku (AfD) koja želi izbaciti slabije zemlje južne Europe iz euro zone, dobila je jedan posto veću potporu te je sada na četiri posto, što je ipak ispod praga od pet posto za ulazak u parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙