FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinu međunarodna konferencija o informacijskim sustavima

VARAŽDIN, 18. rujna 2013. (Hina) - Varaždinski Fakultet organizacije i informatike u slijedeća je tri dana domaćin međunarodne znanstvene konferencije CECIIS 2013. posvećene informacijskim i inteligentnim sustavima.

U sklopu niza predavanja i radionica svoje će radove na konferenciji predstaviti znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz 12 zemalja Europe i svijeta.

Prilikom otvaranja konferencije dekan Fakulteta Vjeran Strahonja istaknuo je činjenicu da se konferencija održava već više od dvadesetak godina i da je ostvaren njen glavni cilj, budući da svake godine u Varaždin dolaze znanstvenici i istraživači dijeliti i razmjenjivati ideje iz područja informacijskih i inteligentnih sustava. Konferencija traje i razvija se u skladu s razvojem tehnologije, kazao je Strahonja.

Uz glavnu temu, o kojoj će na 6 sekcija govoriti stručnjaci iz Hrvatske i svijeta, ove će godine konferencija imati niz paralelnih događaja, poput stručnoga simpozija o računalnoj sigurnosti, zatim jednodnevni stručni simpozij o razvoju mobilnih aplikacija te Studentsku poster sekciju u sklopu koje će studenti FOI-a izlagati svoje istraživačke radove.

Sudjelovat će i studenti iz nekoliko zemalja koji će predstaviti svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju. Novost Konferencije je i održavanje dviju radionica u organizaciju Fakulteta namijenjene knjižničarima.

Predsjednica Organizacijskog odbora Sandra Lovrenčić ističe da je odbor uložio mnogo truda da se održi razina znanstvenoga dijela konferencije, ali i da se omogući što više dodatnih stručnih sadržaja vezanih uz informacijske i inteligentne sustave.

Uz spomenuti popratni dio održat će se i četiri predavanja na kojima će gostovati inozemni znanstvenici. Nigel Bevan, neovisni konzultant za upotrebljivost, Carsten Rocker sa Sveučilišta Achen, Mladen Vouk sa Sveučilišta Sjeverne Karoline i Uwe Zdun sa Sveučilišta u Beču.

Ovogodišnje izdanje konferencije je 24. po redu i, po riječima organizatora, razvilo se u jednu od najvažnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi.

Konferencija traje do petka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙