FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 46. europski lingvistički kongres

SPLIT, 18. rujna 2013. (Hina) - Trodnevni 46. europski lingvistički kongres SLE 2013 na kojemu sudjeluje gotovo 500 jezikoslovaca iz sedamdesetak zemalja počeo je danas na splitskom Medicinskom fakultetu.

"Danas je u Splitu koncentrirano najveće znanje današnjice u području lingvistike jer u ovom kongresu sudjeluju najeminentnija imena jezikoslovlja", rekla je predsjednica organizacijskog odbora Danica Škara naglasivši da je kongres u Splitu specifičan po tome što će se na njemu obraditi različita lingvistička područja. Cilj je bio pozvati ljude koji se bave jezikoslovljem, ali u različitim granama, dodala je.

"Zastupa se interdisciplinarni pristup u znanosti pa se ovaj kongres svake godine organizira u drugoj zemlji kako bi sve države dobile priliku", zaključila je Škara.

Prorektorica splitskog Sveučilišta Branka Ramljak podsjetila je da će splitsko sveučilište iduće godine proslaviti 40 godina postojanja. "To je sveučilište puno ideja i mladih ljudi željnih učenja i rada", dodala je.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar napomenuo je obraćajući se sudionicima na početku sjednice da je Split grad sveučilišta, ali i budući kongresni centar. "Nadam se da će vam ovdje biti lijepo i da ćete odavde ponijeti najljepše uspomene", rekao je gradonačelnik Baldasar.

Izvijestivši sudionike o suradnji s akademskom zajednicom, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja istaknuo je kako je "jezik važna odrednica svakoga naroda i tome želimo dati na važnosti".

Tijekom sljedeća tri dana na kongresu će se izmjenjivati ugledni predavači i plenarni izlagači, a održat će se i mnogobrojne radionice. Organizatori su sudionicima kongresa pripremili i obilazak Splita, te ostalih kulturnih središta među kojima Trogir, Solin, Zadar i slapove Krke, te brojna druženja na kojima će razmjenjivati mišljenja i sklapati buduće dogovore i projekte.

Kongres traje do 21. rujna, a organizira ga Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu, odnosno Odsjek za talijanski jezik i književnost i Centar Studia Meditteranea zajedno s The Societas Linguistica Europea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙