FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zdravlja odbacuje optužbe o pritiscima na članove sindikata

ZAGREB, 17. rujna 2013. (Hina) - Ministarstvo zdravlja odbacilo je danas optužbe čelnika Hrvatskog sindikata liječnika i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara o pritiscima na njihove članove, kako se ne bi odazvali štrajku koji su ta dva sindikata najavila za sutra.

Prema izviješćima sanacijskih upravitelja i ravnatelja, u bolničkim zdravstvenim ustanovama nema nikakvih pritisaka na članove sindikata koji namjeravaju sudjelovati u štrajku, priopćeno je iz Ministarstva.

Naprotiv, tvrdi Ministarstvo, poslodavci su donijeli pravila ponašanja u kojima izrijekom stoji da nitko ne smije radnike koji sudjeluju u štrajku staviti u nepovoljniji položaj od drugih radnika, odnosno nitko ne smije ni na koji način bilo kojeg radnika prisiljavati na sudjelovanje u štrajku.

Sanacijski upravitelji i ravnatelji inzistiraju na poštivanju Zakona o radu i drugih pravnih propisa, jer je pravo na štrajk temeljno pravo i nitko to pravo nije ovlašten ometati, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙