FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 15. rujna 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

UMAG - Hrvatska teniska reprezentacija izgubila je kvalifikacijski dvoboj za plasman u Svjetsku skupinu Davis Cupa od Velike Britanije u Umagu sa 1-4. Nakon što je u prvom nedjeljnom dvoboju Ivan Dodig izgubio od Andyja Murraya sa 4-6, 2-6, 4-6 čime je pitanje ukupnog pobjednika već bilo riješeno, u posljednjem je dvoboju dana Mate Pavić izgubio od Daniela Evansa sa 4-6, 6-7 (4). Hrvatska je tako nakon pet uzastopnih godina igranja u Svjetskoj skupini ispala u Euroafričku zonu I, dok će Velika Britanija po prvi put nakon 2008. igrati u Svjetskoj skupini. Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Hrvatske i Velike Britanije i druga pobjeda Britanaca. Prvu su ostvarili u rujnu 2007. u Wimbledonu također u kvalifikacijskom dvoboju za ulazak u Svjetsku skupinu.

KOPRIVNICA - U utakmici 9. kola Prve hrvatske nogometne lige Slaven Belupo je poražen od Rijeke 0-1 (0-1). Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu u Koprivnici pred 2.000 gledatelja, a sudio je Duje Strukan iz Splita. STRIJELCI: 0-1 Kramarić (14). Rijeka je treća na ljestvici sa 19 bodova, koliko ima i drugi Hajduk, dok vodeći Dinamo ima 20.

ZAGREB - U utakmici 9. kola Prve HNL Lokomotiva i Split su na stadionu u Maksimiru igrali 1-1 (0-1). Strijelci: 0-1 Kvesić (41), 1-1 Šitum (64). Pred 500 gledatelja sudio je Marić iz Daruvara. Lokomotiva je četvrta na ljestvici sa 17 bodova, dok je Split peti sa 12.

MADRID - Amerikanac Chris Horner (RadioShack) pobjednik je 68. izdanja biciklističke utrke "Vuelta a Espana" završene u nedjelju u Madridu, te je tako postao prvi Amerikanac koji je slavio na "Vuelti", a kako je do tog uspjeha stigao 38 dana prije svog 42. rođendana postao je i najstariji pobjednik neke trotjedne biciklističke utrke u povijesti. Hrvatski prvak Robert Kišerlovski (RadioShack) odigrao je značajnu ulogu u Hornerovom uspjehu, on je bio glavni pomogač svog starijeg momčadskog kolege u brdskim etapama kada je diktirao tempo glavne skupine, te je na kraju zauzeo 17. mjesto u ukupnom redoslijedu sa 25:06 minuta slabijim vremenom od Hornera. Drugo mjesto na "Vuelti" osvojio je pobjendik ovogodišnjeg "Gira d'Italia" i pobjednik "Vuelte" iz 2010. godine, Talijan Vincenzo Nibali (Astana) sa 37 sekundi zaostatka, a treći je bio pobjednik "Vuelte" iz 2009. Španjolac Alejandro Valverde (Movistar) sa 1:36 minuta zaostatka. Horner je do naslova na "Vuelti" stigao sa gotovo šest godina više od dosadašnjeg najstarijeg pobjednika neke trotjedne utrke, Belgijanca Firmina Lambota, koji je slavio na "Tour de Franceu" 1922. u dobi od 36 godina.

LJUBLJANA - U susretu 3. kola skupine E Eurobasketa košarkaša u Ljubljani Litva je svladala Ukrajinu sa 70-63 (32-30) i time osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini, dok će Ukrajina u četvrtfinale s četvrte pozicije, te će igrati protiv pobjendika skupine F. Litvu je do nove pobjede predvodio Linas Kleiza sa 15 koševa, dok je Sergij Gladir ubacio 18 za Ukrajinu. Litva je natjecanje u skupini okončala s četiri pobjede i jednim porazom, a Ukrajina s dvije pobjede i tri poraza. U posljednjem dvoboju skupine od 21 sat igraju Francuska - Srbija. Srbija bi pobjedom osvojila prvo mjesto u skupini ispred Litve i Francuske, dok bi pobjeda Francuske značila da je pobjednik skupine Litva ispred Francuske i Srbije. Ranije u nedjelju Belgija je svladala Laviju sa 60-56, a tim su rezultatom obje reprezentacije ispale iz daljnjeg natjecanja s po jednom pobjedom i četiri poraza.

Iz skupine F kolo prije kraja plasman u četvrtfinale izborile su Hrvatska, Slovenija i Italija, dok će posljednji sudionik četvrtfinala biti Španjolska ili Grčka. Španjolcima je za prolazak dovoljna pobjeda protiv Italije, dok je Grčkoj uz pobjedu protiv Hrvatske potreban i poraz Španjolske od Italije. Hrvatska će, pak, pobjedom protiv Grčke osigurati prvo mjesto u skupini i dvoboj protiv Ukrajine u četvrtfinalu.

BEOGRAD - Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Davis Cupa nakon što je u polufinalu u Beogradu svladala Kanadu sa 3-2. Srbija je do konačne pobjede stigla preokretom u nedjelju kada su Novak Đoković i Janko Tipsarević pobjedama protiv Miloša Raonića, odnosno Vaseka Pospišila zaostatak od 1-2 pretvorili u pobjedu 3-2. Prvo je Đoković svladao Raonića sa 7-6 (1), 6-2, 6-2, a potom je Tipsarević nadigrao Pospišila sa 7-6 (3), 6-2, 7-6 (6). Srbija će u finalu od 15. do 17. studenoga ugostiti branitelja naslova Češkoj koja je u drugom polufinalu u Pragu pobijedila Argentinu sa 3-2.

PRAG - Posljednjeg dana polufinalnog dvoboja Davis Cupa između Češke i Argentine u Pragu gosti su smanjili rezultat na konačnih 2-3. Nakon što su branitelji naslova Česi još u subotu poveli s nedostižnih 3-0 i tako osigurali plasman u finale, u dva nedjeljna dvoboja Argentinci su uspjeli tek ublažiti poraz. Prvo je Horacio Zeballos svladao Lukaš Rosola sa 4-6, 7-6 (6), 6-4, a potom je Leonardo Mayer nadigrao Jirija Veselyja sa 6-4, 6-4.

RIM - Od hrvatskih nogometaša u prvoj talijanskoj ligi u nedjelju poslijepodne nastupili su samo Ivan Kelava i Igor Bubnjić, a njihov je Udinese odigrao 1-1 (0-0) na svom terenu protiv Bologne. Kelava je branio svih 90 minuta, dok je Bubnjić u igru ušao u 57. minuti. Treći hrvatski igrač u Udineseu Frano Mlinar je odgledao dvoboj s klupe za pričuve. Poveli su gosti preko Diamantija (71), a izjednačio je Di Natale (85). Ante Rebić još će pričekati na debi u dresu Fiorentine, on je prosjedio na klupi za pričuve čitav susret u kojemu su "viole" na svom terenu odigrale 1-1 protiv Cagliarija. Domaći su poveli golom Borje Valera (71), a izjednačio je Pinilla (89). Manuel Pamić ostao je na klupi Chieva koji je sa 0-3 (0-3) izgubio na gostovanju kod Lazija. Na vrhu je Napoli s maksimalnih devet bodova, po sedam imaju Inter, Fiorentina i Juventus.

MONTE CARLO - Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić branio je svih 90 minuta za Monaco koji je u susretu 5. kola francuskog prvenstva svladao Lorient sa 1-0 (1-0) i s ta se tri boda probio na vrh ljestvice. Strijelac jedinog gola bio je Falcao (6-11m). Monaco sada ima 13 bodova, jedan više od drugog Saint-Etiennea, te dva od trećeg Paris SG-a. Lorient je 13. sa šest bodova.

BERLIN - U 5. kolu njemačkog nogometnog prvenstva u nedjelju je posljednjeplasirani Eintracht iz Braunschweiga na domaćem terenu protiv Nuernberga odigrao 1-1, te je tako osvojio prvi bod ove sezone. Hoffenheim je svladao Borussiju Moenchengladbach sa 2-1. Strijelci za Hoffenheim bili su Anthony Modeste (45) i Kevin Volland (54), a za Moenchengladbach je zabio švedski nogometaš Branimir Hrgota (75). Nakon pet kola jedina momčad koja ima stopostotni učinak je Borussia Dortmund.

LONDON - U jedinoj utakmici 4. kola nogometnog prvenstva Engleske koja se igrala u nedjelju Southampton je na domaćem terenu protiv West Hama odigrao 0-0, a hrvatski reprezentativac Dejan Lovren igrao je svih 90 minuta za domaćine.

KIJEV - Nogometaši Metalista iz Harkiva u derbiju su 9. kola ukrajinskog prvenstva na svom terenu svladali Dinamo iz Kijeva sa 3-0 (1-0) i tako se učvrstili na prvom mjestu ljestvice. Domaći su poveli golom Xaviera u 43. minuti, a pobjedu su potvrdili s dva gola u sudačkoj nadoknadi preko Josea Sose (90+2) i Marlona (90+5). Ognjen Vukojević odigrao je čitavu utakmicu za Dinamo, dok je Domagoj Vida susret odgledao s klupe za pričuve. Ivan Strinić igrao je do 63. minute za Dnipro koji je s minimalnih 1-0 (0-0) pobijedio posljednju Tavriju iz Simferopolja, dok je Marin Ljubičić odigrao čitav susret za goste. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Seleznjov (71). Nikola Kalinić nije konkurirao za nastup kod domaćih. Metalist je vodeći sa 20 bodova, tri manje imaju Dnipro i suparnik zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, Černomorec iz Odese. Šahtar je četvrti sa 19 bodova, a Dinamo iz Kijeva šesti sa 14.

MOSKVA - U 8. kolu nogometnog prvenstva Rusije Lokomotiv iz Moskve kod kuće je pobijedio Kuban Krasnodar sa 1-0, a hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je cijeli susret za Lokomotiv, dok je golman Dario Krešić bio na klupi za pričuve. Pobjednički gol za Lokomotiv zabio je Dmitrij Tarasov u 49. minuti. Na ljestvici vodi moskovski CSKA sa 20 bodova, a slijede Zenit i Spartak sa po 17, dok je na četvrtom mjestu Lokomotiv sa 16 bodova.

AMSTERDAM - U 6. kolu nogometnog prvenstva Nizozemske 18-godišnji napadač mlade hrvatske reprezentacije Stipe Perica zabio je svoj prvi gol za NAC Bredu, koja je u gostima pobijedila Rodu Kerkrade sa 5-1. Stipe Perica ušao je u igru u 81. minuti, a već u 86. zabio je za 4-1. Perica je ovog ljeta iz Zadra prešao u Chelsea, koji ga je poslao na posudbu u NAC Bredu.

KIJEV - Na Svjetskom prvenstvu u ženskom bodybuildingu, bodyfitnessu i bikini fitnessu, koje se održava u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, hrvatska predstavnica Eva Rusan osvojila je treće mjesto.

"To je izvanredan uspjeh hrvatskog bodybuildinga, budući da pobjeda između prva tri natjecatelja u ovom sportu ovisi o nijansama jer glas jednog suca može donijeti prevagu. Zato možemo reći da je ovo brončana medalja zlatnog sjaja jer je u Evinoj kategoriji bilo 20 natjecateljica", rekao je predsjednik Hrvatskog bodybuilding saveza (HBBS) Damir Siser, dodavši da Hrvatska redovito osvaja medalje na međunarodnim natjecanjima, a posebno u ženskom bodybuildingu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙