FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnavljanje znanja iz hitne medicine

OGULIN , 13. rujna 2013. (Hina) - U organizaciji Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu, medicinsko osoblje budućeg odjela hitne medicine u ogulinskoj Općoj bolnici obnavlja znanje na dvodnevnoj radionici, priopćio je taj zavod.

Po projektu unapređenja hitne medicinske službe i investicijskome planiranju u zdravstvu, otvorenje novog odjela u Ogulinu najavljeno je za kraj listopada.

Iako su budući djelatnici već prošli edukaciju Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu (HZHM), postupke nužne za rad u bolničkoj hitnoj službi s trijažom proći će još jedanput kao svojevrsnu "glavnu probu", ističe se u priopćenju koje je potpisala ravnateljica HZHM-a Maja Grba-Bujević.

Proces trijaže, upozorava ona, mora savladati svaki djelatnik odjela hitne medicine budući da se njome osigurava "ispravna i pravodobna procjena svih pacijenata te određuje redoslijed njihova zbrinjavanja".

Edukacija je interaktivna te obuhvaća održavanje dišnih putova, temeljne postupke oživljavanja, sigurnu defibrilaciju i napredne postupke održavanja života.

Odjel hitne medicine bit će jedinstveno ulazno mjesto u bolnicu za sve hitne pacijente, gdje će dostupnost hitne medicinske skrbi 24 sata na dan sedam dana u tjednu imati sve vrste hitnih medicinskih slučajeva i sve dobne skupine.

U sklopu odjela bit će trijaža, moderna dijagnostika, reanimacijska dvorana, hitna operacijska dvorana te uređena i opremljena prostorija za smještaj i nadzor akutnih pacijenata s modernom opremom koja jamči veću sigurnost i precizniju dijagnostiku.

(Hina) xvhor yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙