FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sukob DUZS-a i Sindikata državnih službenika oko prikupljanja potpisa za izbore u SDP-u

ZAGREB, 13. rujna 2013. (Hina) - Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske sukobili su se danas zbog priopćenja u kojem je sindikat optužio jednog člana SDP-a zaposlenog u DUZS-u da je na poslu prikupljao potpise za svoju kandidaturu na stranačkim izborima.

Prvo je sindikat u priopćenju koje potpisuje njegov glavni tajnik Siniša Kuhar ustvrdio da je jedan od potencijalnih kandidata za člana zagrebačkog Gradskog odbora SDP-a Negoslav Eškinja potpise za svoju kandidaturu prikupljao među svojim kolegama na poslu, državnim službenicima zaposlenim u DUZS-u.

"Je li se Negoslav odvažio na ovu akciju ohrabren činjenicom da je na čelu DUZS-a njegov stranački kolega Jadran Perinić ili je riječ samo o osebujnom shvaćanju da se predizborna bitka vodi na zemlji, u vodi, zraku i u 'radnoj organizaciji', ne znamo, ali se nadamo da SDP-ovci na službi u DUZS-u neće biti podvrgnuti sankcijama ili drugarskoj samokritici ako svom stranačkom kolegi uskrate podršku", rečenica je iz sindikalnog priopćenja koja je razljutila ravnatelja Perinića.

Iz kabineta ravnatelja DUZS-a potom je priopćeno da Perinić do danas nije bio upoznat s navodnim aktivnostima službenika Negoslava Eškinje u prikupljanju potpisa za njegovu potencijalnu stranačku kandidaturu.

Nakon zaprimljenih prvih indicija o mogućim stranačkim aktivnostima Eškinje tijekom radnog vremena ili korištenja službenih resursa DUZS-a, u skladu sa Zakonom o državnim službenicima te Etičkim kodeksom promptno su poduzete sve potrebne mjere za utvrđivanje činjenica, uz napomenu da se one provode u svim mogućim spornim situacijama za sve službenike bez izuzeća, poručeno je iz DUZS-a.

"Ne ulazeći u motive i razloge postupanja glavnog tajnika Siniše Kuhara, ostaje nejasna uloga Sindikata državnih službenika, kao i njihova potreba medijskog publiciranja neprovjerenih informacija", kaže se u priopćenju.

Kabinet ravnatelja stoga "s indignacijom odbacuje više nego očite tendenciozne konotacije koje potpisuje Siniša Kuhar", te podsjeća kako je Uprava DUZS-a dosad vrlo dobro surađivala sa sindikatom, a posebno njegovim predsjednikom Borisom Plešom, čemu se nada i ubuduće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙