FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Užasi u Siriji su kolektivni poraz međunarodne zajednice

NEW YORK, 11. rujna 2013. (Hina/AFP) - Užasi počinjeni u Siriji su "kolektivan poraz" međunarodne zajednice, rekao je u srijedu glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon i pozvao ponovo Vijeće sigurnosti na akciju.

"Naš zajednički poraz u sprečavanju strahota počinjenih u Siriji u posljednje dvije i pol godine teško će okaljati ugled UN-a i njegovih zemalja članica", rekao je Ban u raspravi Opće skupštine UN-a posvećene "odgovornosti zaštite".

Ban je izrazio nadu da će razgovori o kontroli zaliha kemijskog oružja Sirije navesti Vijeće sigurnosti na učinkovitu ulogu okončanja tragedije u Siriji.

Optužena da je izvela kemijski napad 21. kolovoza blizu Damaska, vlada sirijskog predsjednika Bašra al-Asaa izrazila je spremnost staviti svoj kemijski arsenal pod međunarodni nadzor, ali razgovore o rezoluciji Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda blokiraju različita stajališta Zapada i Rusije.

Ban je ipak naglasio "velike napore međunarodne zajednice u okončanju nasilja" u Siriji i za primjer naveo osnutak Istražnog povjerenstva UN-a i humanitarnih operacija koje vode UN-ove agencije u najtežim okolnostima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙