FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Vijeće TZ-a protiv ukidanja zračnih veza

DUBROVNIK , 10. rujna 2013. (Hina) - Vijeće dubrovačko-neretvanske Turističke zajednice usprotivilo se na današnjoj sjednici, održanoj pod predsjedanjem župana Nikole Dobroslavića, najavljenom ukidanju zrakoplovne veze hrvatske tvrtke Croatia Airlinesa iz Dubrovnika prema Frankfurtu.

Župan Dobroslavić najavio je je da će Vladi RH, Croatia Airlinesu i Hrvatskoj turističkoj zajednici poslati dopis kako bi se ta veza zadržala i ove zime.

Raspravljajući pak o brodskim vezama i ukidanju veze Dubrovnik-Rijeka i Dubrovnik-Bari, najavljeno je da će se od mjerodavnih zatražiti da se tijekom zimskih mjeseci održava brodska veza Dubrovnik-Split te da se potpuno zadrži veza prema Bariju.

"Unatoč prometnoj izoliranosti Dubrovačko-neratvanske županije, postigli smo odlične turističke rezultate, a naša je županija najbolja na Jadranu. Tako je u osam mjeseci u odnosu prema prošloj godini zabilježeno povećanje broja dolazaka turista za deset posto, a noćenja za 7,5 posto", rekao je župan Dobroslavić i pohvalio sve djelatnike u turizmu.

Članovi Vijeća dubrovačko-neretvanske Turističke zajednice najavili su da će od Ministarstva turizma zatražiti da ispuni obećanje i promijeni Zakon o turističkoj pristojbi po kojem bi županijama pripao veći udio u raspodjeli novca.

Na sjednici je predstavljen i vinski festival "Dubrovnik Festiwine" koji bi se trebao održati 25. i 26. travnja iduće godine, a dogovorili su se i o sufinanciranju konferencije "Lufthansa City Center", koja će se također održati u Dubrovniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙