FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

McCain za "strogi" vremenski okvir Siriji da preda kemijsko oružje

WASHINGTON, 10. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Utjecajni republikanski senator John McCain u utorak je kazao da radi na izmjeni rezolucije Kongresa o intervenciji američke vojske u Siriji te da bi u njoj bio dodan "strogi" vremenski okvir u roku kojeg bi režim predsjednika Bašara al-Asada predao kemijsko oružje.

Taj je amandman odgovor na najnovije diplomatske inicijative kojim je cilj spriječiti američki vojni udar, pojačan pristankom Rusije da se Siriji omogući da preda sav svoj arsenal kemijskog oružja.

McCain je"skeptičan" prema tom diplomatskom prijedlogu, ali smatra "da bi bilo pogrešno ne isprobati ga".

Demokratski senatori Joe Manchin i Heidi Heitkamp zagovaraju rješenje koje bi Asadovoj vladi dalo 45 dana vremena da potpiše međunarodni sporazum o zabrani korištenja kemijskog oružja i započne proces predaje oružja.

Prema dobro obavještenim izvorima se doznaje da američki Senat najvjerojatnije neće ovaj tjedan glasovati o primjeni vojne sile u Siriji, nakon što je ta zemlja prohvatila ruski prijedlog o predaji kemijskog oružja. Također se očekuje reakcija javnosti na obraćanje Baracka Obame naciji u vezi Sirije u utorak navečer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙