FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: sarajevski imami zadovoljni odnosom prema islamu

PULA, 10. rujna 2013.(Hina) - Predstavnici Islamske zajednice grada Sarajeva, koji ovih dana borave u službenom posjetu Puli, na današnjem su prijemu kod pulskog gradonačelnika Borisa Miletića izrazili zadovoljstvo što su na ovome području svjedočili visokom stupnju tolerancije islama smatrajući to "pozitivnim iskustvom ,ali i iznenađenjem".

"Poznati smo po suživotu i toleranciji i tu atmosferu nastojimo širiti. Upravo smo u Rijeci i Puli ovih dana svjedočili iznimno visokom stupnju tolerancije islama, što nas veseli", istaknuo je Suljo Čerimović, pomoćnik glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo dodavši kako je i Sarajevo poznato po multietničnosti.

Na upit novinara je li tijekom susreta s čelnicima grada bilo govora o izgradnji nove džamije u Puli, Čerimović je kazao kako su bili u turističkom, a ne radnom, posjetu.

Pritom je napomenuo kako u Puli ima pet tisuća pripadnika islamske zajednice i još toliko u ostatku Istre te poručio kako "oni zaslužuju reprezentativniji objekt i bolje uvjete za izražavanje svoje vjere".

Pulski gradonačelnik Boris Miletić podsjetio je da su Pula i Sarajevo pobratimljeni gradovi, te da su u razgovoru s imamima istaknute vrijednosti multikulturalnosti i suradnje koje Pula njeguje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙