FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački gitarski trio obilježio 20 godina rada

DUBROVNIK, 9. rujna 2013. (Hina) - Dubrovački gitarski trio održao je večeras u atriju Kneževa dvora slavljenički koncert u sklopu glazbenog festivala "Dubrovnik u pozno ljeto".

Članovi Dubrovačkog gitarskog trija, gitaristi Ante Skaramuca, Frano Matušić i Maroje Brčić tim su koncertom obilježili 20 godina zajedničkog umjetničkog rada.

Dubrovački gitarski trio utemeljen je 1992. godine i ubrzo započinju s koncertnom djelatnošću u Hrvatskoj gdje nastupaju na Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu, Osorskim glazbenim večerima, Varaždinskim baroknim večerima. Nastupaju, među ostalim, i na brojnim gostovanja u Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji, Švedskoj, Rusiji, Mađarskoj, Latviji, Francuskoj i SAD-u.

Okosnicu njihovog repertoara čine prerade skladbi koje su izvorno pisane za druga glazbala i sastave, a Trio je do sada proizveo njima posvećena djela Željka Brkanovića, Nikše Njirića, Ive Josipovića i Philipa Bračanina. Objavili su i nekoliko nosača zvuka, a za svoj projekt 15 koncerata za 15 godina Trija nagrađeni su uglednom strukovnom nagradom Diplomom Milka Trnina za 2008. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙