FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 9. rujna

ZAGREB, 9. rujna 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 9. rujna koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Prva potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Leonidom Kožarom (12.45 sati, MVEP, Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8).

ZAGREB - Ministar turizma Darko Lorencin predstavit će na konferenciji za novinare rezultate turističkog prometa Hrvatske za prvih osam mjeseci 2013. godine. Na konferenciji će sudjelovati i direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić (11 sati, konferencijska dvorana Ministarstva turizma, Prisavlje 14).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture pomoćnik ministra za infrastrukturu Marko Lončarević govorit će o tehničkoj finalizaciji projekta Zračne luke Zagreb (14,00 sati, Ministarstvo, Prisavlje 14).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) osniva Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju s Ukrajinom, a potporu osnivanju tog vijeća pružit će i ministar vanjskih poslova Ukrajine Leonid Kožara. Ukrajinski ministar će tom prigodom u HGK održati izlaganje pred hrvatskim gospodarstvenicima koji već surađuju ili su zainteresirani za suradnju s Ukrajinom. Poslovno vijeće trebalo bi pridonijeti bržem protoku poslovnih informacija kako bi se hrvatskim tvrtkama pomoglo da lakše pristupe golemom tržištu te velike i važne istočnoeuropske zemlje s 47,5 milijuna stanovnika (program počinje u 9,40 sati, no zbog propisanih protokolarnih i sigurnosnih mjera mediji se trebaju registrirati najkasnije do 9,15 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZADAR - Na zadarskom Županijskom sudu trebala bi biti objavljena nepravomoćna presuda bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici, jedinom optuženom za smrt dvanaestorice vatrogasaca u Kornatskoj tragediji 30. kolovoza 2007. te teško stradavanje preživjeloga Frane Lučića. Tužiteljstvo Slavicu tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti, jer je na otok Kornat poslao dvojicu maloljetnika, civilnoga ročnika te vatrogasce koji nisu završili obuku helikopterskoga desantiranja. Osim toga, na teret mu se stavlja i kašnjenje s akcijom spašavanja unesrećenih. Predsjednik sudskog vijeća Boris Babić objavu presude najavio je za ponedjeljak u 14 sati (Županijski sud u Zadru, Borelli 9).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Hrvatska i olimpijska odličja" (11 sati, Novinarski dom).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvorenja izložbe Mirjane Vodopije "Nepovratno" (11 sati, Umjetnički paviljon, Trg kralja Tomislava 22). Izložbu će predstaviti ravnateljica Umjetničkog paviljona Jasminka Poklečki Stošić, viši kustos Umjetničkog paviljona i autor koncepcije izložbe Radovan Vuković te autorica, multimedijalna umjetnica Mirjana Vodopija. Riječ je o izložbi iz ciklusa projekata ambijentalnog i site specific karaktera kojima Umjetnički paviljon predstavlja produkciju umjetnika srednjeg i mlađeg naraštaja.

CELJE - Susret 4. kola C skupine EP-a za košarkaše između Hrvatske i Češke (17.45 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne: Damir Senčar

poslijepodne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙