FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska: Gotovo svi čelnici G20 podupiru akciju u Siriji

SANKT PETERBURG , 6. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Turski premijer Tayyip Erdogan u petak je rekao kako se većina čelnika koji sudjeluju u radu summita G20 usuglasila oko potrebe intervencije u Siriji te je ponovio da će se osnovati manja koalicija za zajedničku operaciju i bez UN-ova nadzora.

Turci su ranije kazali kako su spremni sudjelovati u međunarodnoj akciji protiv režima sirijskoga predsjednika Bašara al-Asada te su stavili u stanje pripravnosti svoje vojne snage kako bi se zaštitili od prijetnja Sirije, zemlje s kojom Turska dijeli granicu dugu 900 km.

"Gotovo svi čelnici koji su prisustvovali summitu pozorno su pratili zbivanja u Siriji i krvoproliće koje se pripisuje sirijskom režimu. Čelnici su se usuglasili da je operacija protiv Damaska potrebna", kazao je Erdogan.

"U ovome trenutku nije donesena odluka o zajedničkoj operaciji u Siriji, a tomu nema ni odluke UN-ova vijeća sigurnosti", rekao je na konferenciji za novinare, dodavši kako bi manja grupa zemalja mogla osnovati koaliciju. "Moglo bi se raditi o tri zemlje, o pet zemalja... Drugo je pitanje kakva će se strategija i taktika primijeniti... no na summitu je istaknuto da je akcija potrebna."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙