FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP, laser: Stipanović ide po treći europski naslov

ZAGREB, 5. rujna 2013. (Hina) - Nakon pet dana jedrenja na Europskom prvenstvu klase Laser, koje se održava na regatnom polju pokraj Dublina, Tonči Stipanović je drugi, Tina Mihelić je osma, a Daniel Mihelić je na 18. poziciji, izvijestio je u četvrtak Hrvatski jedriličarski savez.

Tonči Stipanović sutra jedri za svoj treći europski naslov. Vodi Britanac Thompson sa 29 bodova, Tonči Stipanović je na drugom mjestu sa 31 bodom, Nizozemac Schaardenburg je na trećem sa 32, a četvrtoplasirani Šveđanin Stalheim ima 35 bodova. Od prvog do četvrtog mjesta šest bodova, što je ništa za dva jedrenja koja su za sutra predviđena, pa sva četvorica mogu uzeti zlato.

"Svi smo tu negdje po dobi, dosta dugo jedrimo u Laseru, nekako smo u isto vrijeme počinjali, svi imaju dobre rezultate. Možda ja na europskim prvenstvima imam najbolje. Bit će jako teško, nadam se da ću im dobrim jedrenje pomrsiti planove i pobijediti ih", kazao je Tonči Stipanović.

Daniel Mihelić danas je pobijedio u drugom plovu, a u prvom se morao povući s regatnog polja radi drugog penala, pa je ukupno 18.

"Dobro sam jedrio danas, šteta prvog plova i penala, da nije bilo toga još uvijek bi bio u igri među prvima. Drugi plov sam od početka do kraja vodio, sve je išlo kako treba, zadovoljan sam kako sam jedrio danas, šteta za prvi plov", rekao je Daniel Mihelić.

Žene su odradile samo jedan plov, a Tina Mihelić je u njemu pobijedila, i sada je osma.

"Napokon moji uvjeti, lagani vjetar, imala sam dobru brzinu, čak i nisam baš prezadovoljna kako sam jedrila, ali pobjedom moram biti zadovoljna. Nadam se da ću sutra odraditi bez ikakvih grešaka i da će rezultat biti dobar" kazala je Tina Mihelić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙