FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 5. rujna 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Sedamnaesti puta Međunarodna nogometna federacija (Fifa) organizira 'FIFA Fair Play dane' koji se obilježavaju u okviru termina odigravanja službenih utakmica od 6. do 10. rujna. Osobnu podršku ovoj inicijativi dao je i predsjednik FIFA-e, Joseph S. Blatter.

Akciju je podržao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

"Fair Play je temelj našeg sporta i svih njegovih sudionika. Moramo cijeniti i njegovati vrijednosti sportskog duha i neumorno djelovati na njegovom očuvanju. Pozivamo sve nogometne navijače u Hrvatskoj da nam se pridruže u obilježavanju FIFA Fair Play dana,"

Predsjednik Blatter je naglasio ključnu ulogu Fair Playa u sportu i nužnost njegove primjene u svim sportskim aktivnostima, uključujući aktivnosti djece.

"Tijekom svog odrastanja djeci su potrebne istinske vrijednosti, a kako je nogomet ekipni sport, pomaže im da shvate kako su disciplina, poštovanje, kolektivni duh i Fair Play važni ne samo u igri, nego i u životu", komentirao je.

Ovogodišnji FIFA Fair Play dani su sedamnaesti po redu od 1997., kada su prvi puta obilježeni. Prijašnjih godina aktivnosti su se održavale u desecima zemalja diljem svijeta, od grassroots nogometa do nogometa najviše razine kao i u mnogim društvenim projektima.

BUENOS AIRES

Južnoameričke nogometne legende Diego Maradona i Romario zajednički su kritizirali Južnoamerički nogometni savez (CONMEBOL) zbog manjka transparentnosti.

Bivši kapetan argentinske reprezentacije i izbornik Diego Maradona i bivši brazilski napadač Romario, koji je sada član brazilskog Kongresa, dugo su već kritičari CONMEBOL-a.

Njih su se dvojica sreli s predstavnicima 20 južnoameričkih nogometnih klubova i skupinom urugvajskih odvjetnika te zatražili promjenu u nogometnom vodstvu u regiji.

"Nogomet ne pripada klubovima, navijačima ili igračima. Zato ćemo osnovati povjerenstvo da raskrinkamo te ljude koji nanose štetu igri. To je ozbiljno, ali zahvaljujući svima nama koji se ne boje tih ljudi, mi smo ovdje kako bismo mogli imati transparentniji nogomet", rekao je Maradona.

"Moramo okupiti više ljudi. Klubovi, bivši i sadašnji igrači moraju u borbu protiv CONMEBOL-a. To je pokret za transparentnost i dostojanstvo u nogometu. S ovim povjerenstvom koje osnivamo vidjet ćemo što se dogodilo sa svim tim novcem u nogometu", istaknuo je Romario.

MADRID

Napadač Barcelone Argentinac Lionel Messi i njegov otac Jorge platili su pet milijuna eura (6.6 milijuna dolara) poreza španjolskim vlastima nakon što su u lipnju optuženi za utaju.

Messi i otac su položili 5,016,542.27 eura prošli mjesec kao "korektivnu isplatu", objavio je sud u Gavi pored Barcelone.

No, bez obzira na to moraju se pojaviti na saslušanju na sudu 17. rujna.

Argentinac, najbolji nogometaš svijeta i njegov otac, koji obojica tvrde da nisu učinili ništa pogrešno, navodno su utajili više od četiri milijuna eura ne prijavivši sav prihod ostvaren u razdoblju od 2006. do 2009. godine.

Zarada od prodaje prava na Messijeve slike skrivena je korištenjem složene mreže manjih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji, tvrdi tužiteljski ured za porezne prekršaje u Kataloniji.

BEOGRAD

Napadač nogometne reprezentacije Hrvatske Ivica Olić ocijenio je za srbijanski tisak da bi tri osvojena boda protiv Srbije u Beogradu značajno olakšala put hrvatskoj ekipi prema Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali i istaknuo da će utakmica na Marakani biti posve drukčija od dvoboja u Maksimiru jer ima posebnu težinu.

Beogradski list "Blic" je iz razgovora s Olićem za naslovnu stranu izvukao poruku "Moramo vas pobijediti" i njegovu ocjenu da Hrvatska nakon poraza od Škotske nema više što kalkulirati.

"Mi više nemamo pravo na kiks, samo tri boda iz Beograda ostavljaju nas u igri za izravan plasman u Brazil. S druge strane, ni pobjeda nam ništa ne garantira jer nas čekaju veoma teški mečevi protiv Belgije i Škotske. Hoćemo svih devet bodova, ali mnogo toga ovisi i o Belgijanacima", ocijenio je Olić u razgovoru s novinarom beogradskog "Blica".

Olić prognozira i da će utakmica u Beogradu biti "potpuno različita" od susreta dviju reprezentacija u Zagrebu.

"Tad smo iskoristili individualne greške Srbije u obrani. Nadam se da se tako nešto može ponoviti. Srbija sada igra kod kuće, pritisak je na njoj. Mi nemamo što izgubiti jer smo sebi zakomplicirali situaciju porazom od Škotske, ali smatram da smo već osigurali baraž. Ako pobijedimo, bit ćemo bliži SP-u, dok bi Srbija lošim rezultatom izgubila sve šanse. To želimo iskoristiti", rekao je Ivica Olić, poručivši kako su njegovi suigrači svjesni da su 'orlovi' "nabrijani da se revanširaju za Zagreb".

Utakmica sa Srbijom igra se u petak 6. rujna u 20,45.

NEW YORK/ZAGREB

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić na impresivan se način plasirao u osminu finala juniorskog dijela US Opena nakon što je u dvoboju drugog kola 'razbio' Kineza Wei Qiang Zhenga 6-0, 6-0.

Ćorić je izborio pobjedu za 50 minuta igre prepustivši kineskom tenisaču svega 18 poena u cijelom susretu. Ćorić je imao svega dvije neprisiljene pogreške, a od osam 'break lopti' realizirao je šest. Zanimljivo i Wei Qiang je imao jednu loptu za obrat, no nije ju iskoristio.

U osmini finala Ćorića očekuje Peruanac Jorge Panta koji je postavljen za 15. nositelja.

ZAGREB

Nakon večerašnjeg treninga hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Maksimir, posljednjeg uoči sutrašnjeg puta u Beograd, izbornik Igor Štimac je prekrižio ozlijeđenog Ivana Strinića, a umjesto njega u Srbiju putuje branič Udinesea Igora Bubnjića.

Strinić je posljednjih dana zbog ozljede gležnja radio po posebnom programu, no očito se nije uspio oporaviti na vrijeme. Zbog toga je branič Dnjipra otpao, a Štimac je na popis putnika za Beograd uvrstio Bubnjića. Hrvatski strateg je ovoga tjedna na poziciji lijevog beka uigravao Domagoja Vidu i sve je izglednije kako će igrač kijevskog Dynama uskočiti na Strinićevo mjesto.

U 11 utakmica kao izbornik Igor Štimac je deset puta koristio Strinića na poziciji lijevog beka. U deset nastupa Strinić je pet puta zamijenjen, a jednom je ušao s klupe.

Bubnjić je ovoga ljeta preselio u Udinese iz Slaven Belupa. U dosadašnjih šest utakmica Udinesea, Bubnjić nije zabilježio niti jednu minutu igre, a dva puta se našao na klupi.

ZAGREB

Prigodnom programom Medveščak je večeras na Trgu Krešimira Ćosića ispred Doma sportova predstavio momčad za premijernu KHL sezonu 2013/14.

Službeni program PAN Metropolis Ice Fevera započeo je svečanim predstavljanjem igrača i stručnog stožera, a nakon toga je za brojne navijače pripremljen bogati zabavni program uz mnoštvo nagradnih igara.

Nastavak PAN Metropolis Ice Fevera predviđen je 6. rujna od 14:00 sati kada će početi službeno 'zagrijavanje' za povijesni nastup Medveščaka u KHL-u i utakmicu protiv moskovskog CSKA. Organizatori su za sve one koji nisu uspjeli doći do ulaznica za prvu Medveščakovu utakmicu organizirali veliki video zid na kojem će se uživo od 17:30 sati prenositi utakmica, ali i sva popratna događanja koja će obilježiti prvu utakmicu Medvjeda u KHL-u.

Nakon Medveščakove utakmice, posjetitelji i građani imat će mogućnost uživo pratiti i FIFA kvalifikacijsku nogometnu utakmicu između Srbije i Hrvatske što će sigurno biti velika poslastica za sve zaljubljenike u sport. Svi oni koji neće uspjeti doći do svoje ulaznice za preostale tri Medveščakove utakmice u ovom ciklusu imat će priliku uživo putem video zida pratiti utakmice 'Medvjeda'. U nedjelju 8. rujna od 17:30 sati prenosit će se utakmica Medveščaka i Dinama iz Rige, u utorak 10. rujna od 19:30 sati utakmica Medveščaka i Leva iz Praga dok će se 13. rujna od 19:30 sati održati posljednji, četvrti live prijenos između Medveščaka i Slovana iz Bratislave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙