FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: propao prosvjed zbog dolaska MMF-a

MOSTAR, 4. rujna 2013. (Hina) - Potpuni fijasko doživio je za srijedu najavljeni prosvjed na koji je pozvao jedan od organizatora masovnih prosvjeda iz lipnja ove godine, sarajevski glumac i aktivist Feđa Štukan zbog novog zaduživanja BiH kod Međunarodnog monetarnog fonda u trenutku kada je u zemlju stiglo izaslanstvo te svjetske financijske institucije zbog odobravanja nove tranše u okviru stand-by aranžmana.

Samo je nešto vidljivije osiguranje oko zgrada zajedničkih institucija BiH odavalo povećanu budnost, no na prosvjede organizirane putem društvenih mreža na kojim se pozivalo na blokade institucija, prometnica, ustanova širom zemlje nitko se nije odazvao.

"Volio bih da se to događa spontano na raznim mjestima i da nitko ne zna kad će se dogoditi. Postoje neke naznake da će biti blokada", rekao je Štukan za medije u BiH.

Ovaj sarajevski glumac i građanski aktivist bio je jedan od vođa prosvjeda u lipnju zbog nedonošenja zakona o matičnome broju zbog čega novorođene bebe nisu mogle dobiti nikakve dokumente. On je na nove prosvjede pozvao zbog dolaska misije MMF-a izražavajući prosvjed jer vlasti zadužuju djecu i unuke a novac koriste za kampanje širenja "mržnje, podjela i straha među narodom".

Istodobno u Banjoj Luci je izaslanstvo MMF-a s tamošnjim entitetskim vlastima započelo višednevni posjet u BiH radi odobrenja novih 48,1 milijuna eura kroz četvrtu tranšu u sklopu stand-by aranžmana.

Predstavnici MMF-a su istaknuli da je Republika Srpska ispunila sve obveze te je upozoreno da su se u državi smanjili prihodi od neizravnih poreza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙