FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 2. rujna

ZAGREB, 2. rujna 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 2. rujna koje ćemo popratiti fotografijama

DUBROVNIK - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko nazočit će sastanku Predsjedništva Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

BLED - Drugog dana Bledskog strateškog foruma održat će se, u organizaciji slovensko-ruskog gospodarskog vijeća, forum o poslovanju u Rusiji i Srednjoj Aziji, s naglaskom na energetici i novim tehnologijama. Na forumu će sudjelovati i potpredsjednik hrvatske vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

ZAGREB - Ispitivanjem novih svjedoka i vještaka, nakon ljetne stanke, nastavit će se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media. Na posljednjem ročištu, prije gotovo dva mjeseca, svjedočio je Sanaderov prijatelj i suradnik Igor Lučić, nekadašnji tajnik Središnjeg ureda za e-Hrvatsku, koji je kazao da je bivši premijer bio imućan i prije ulaska u politiku. "Još 90-tih imao je dosta dobar mercedes, a u Austriji se bavio poduzetništvom", kazao je Lučić. Prisjetio se i da je u Sanaderovu splitskom domu, gdje je živio nakon povratka iz Austrije, vidio veliku zbirku umjetnina. Lučić je kazao da se Sanader u Splitu družio s Jerkom Rošinom, Ivom Pervanom, Radom Perkovićem, Sinišom Poljakom i Antom Nosićem, a u Zagrebu i sa stranačkim kolegama Mariom Zubovićem, Božom Biškupićem, Lukom Bebićem i Petrom Selemom. No, u njegovom prijateljskom krugu, po Lučićevim riječima, nikada nije bio bivši šef carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić koji je, kao i većina optuženih, teretio Sanadera i priznao krivnju u ovom slučaju (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

SPLIT - Generali Ante Gotovina i Damir Krstičević otvorit će spomenik 4. gardijskoj brigadi. Autor skulpture "Samo je jedna udarna" je Teo Bilas, a projektant spomenika u obliku obeliska s naznačenim križem Studio za dizajn i arhitekturu (11 sati, na križanju Ulice slobode i Ulice kralja Zvonimira).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalna stranke Darinko Kosor će na konferenciji za novinare govoriti o prijedlogu promjena Zakona za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i prijedlogu promjene teritorijalnog ustroja RH (10,30 sati, Središnjica HSLS-a, Zrinjevac 17).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Mit i Art" (19 sati, Galerija Bačva, Trg žrtava fašizma 16) troje litvanskih i troje hrvatskih umjetnika koji kroz svoje radove propituju odnos mita i umjetnosti. Izložba je rezultat suradnje Hrvatskog društva likovnih umjetnika i galerije Meno parkas iz Kaunasa gdje je održana od 5. do 31. srpnja, a posvećena je litvanskom skladatelju i slikaru Mikalojusu Konstantinasu Čiurlionisu (1875.-1911.) i hrvatskom povjesničaru, političaru i mitologu Natku Nodilu (1834.-1912.).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom atletskog IAAF World Challenge mitinga Zagreb 2013. na kojoj će biti predstavljene neke od najvećih zvijezda ovogodišnjeg Hanžekovićevog memorijala: Sandra Perković, olimpijska i svjetska prvakinja u bacanju diska, Dawn Harper, olimpijska doprvakinja na 100 metara prepone, David Oliver, svjetski prvak na 110 metara prepone, Andreas Thorkildsen, dvostruki olimpijski pobjednik u bacanju koplja, Tero Pitkämäki, svjetski doprvak u bacanju koplja, te Justin Gatlin, svjetski doprvak na 100 metara (11 sati, hotel Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9).

RIJEKA - Utakmica 8. kola Prve HNL a sastaju se Rijeka - Lokomotiva (20.15 sati, stadion Kantrida).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙