FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 2. rujna

ZAGREB, 1. rujna 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 2. rujna:

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA - Prvoga dana nove školske godine, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović službeno će boraviti u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Na otoku Braču, u Pučišćima će (u 7,30 sati) biti organiziran zajednički doručak ministra Jovanovića i ministra uprave Arsena Bauka s učenicima doma Klesarske škole. Posjetit će i OŠ Pučišća na Braču (u 8 sati) iz koje će ministar Jovanović u povodu početka nove školske godine poslati poruku svim učenicima i nastavnicima u Hrvatskoj. Nakon toga će ministri posjetiti OŠ Supetar na Braču. Poslijepodne će u Otoku kraj Sinja ministar Jovanović u Osnovnoj školi Kamešnica otvoriti prvu Učionicu budućnosti u Hrvatskoj, opremljenu nastavničkim računalom, tablet računalima i pametnom pločom (13 sati, Hrvatskih branitelja 26). U 17 sati ministar će sa suradnicima posjetiti Zdravstvenu školu u Splitu.

ZAGREB - Emisija "S predsjednikom uz kavu" na Prvom programu Hrvatskoga radija u kojoj je gost predsjednik Republike Ivo Josipović (15,30 sati).

ZAGREB - U povodu početka nove školske godine i u sklopu akcije Ministarstva unutarnjih poslova "Poštujte naše znakove" održat će se konferencija za novinare kojoj je cilj privući pozornost javnosti na djecu u prometu, a posebno na one najmlađe, polaznike prvih razreda kojima je to prvi samostani kontakt sa prometom (11 sati, amfiteatar Ravnateljstva policije, Ilica 335).

ZAGREB - Ispitivanjem novih svjedoka i vještaka, nakon ljetne stanke, nastavit će se suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media. Na posljednjem ročištu, prije gotovo dva mjeseca, svjedočio je Sanaderov prijatelj i suradnik Igor Lučić, nekadašnji tajnik Središnjeg ureda za e-Hrvatsku, koji je kazao da je bivši premijer bio imućan i prije ulaska u politiku. "Još 90-tih imao je dosta dobar mercedes, a u Austriji se bavio poduzetništvom", kazao je Lučić. Prisjetio se i da je u Sanaderovu splitskom domu, gdje je živio nakon povratka iz Austrije, vidio veliku zbirku umjetnina. Lučić je kazao da se Sanader u Splitu družio s Jerkom Rošinom, Ivom Pervanom, Radom Perkovićem, Sinišom Poljakom i Antom Nosićem, a u Zagrebu i sa stranačkim kolegama Mariom Zubovićem, Božom Biškupićem, Lukom Bebićem i Petrom Selemom. No, u njegovom prijateljskom krugu, po Lučićevim riječima, nikada nije bio bivši šef carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić koji je, kao i većina optuženih, teretio Sanadera i priznao krivnju u ovom slučaju (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

SPLIT - Generali Ante Gotovina i Damir Krstičević otvorit će spomenik 4. gardijskoj brigadi. Autor skulpture "Samo je jedna udarna" je Teo Bilas, a projektant spomenika u obliku obeliska s naznačenim križem Studio za dizajn i arhitekturu (11 sati, na križanju Ulice slobode i Ulice kralja Zvonimira).

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka održat će konferenciju za novinare na teme "Tko se bogati na besplatnom obrazovanju" i "Kako Vlada laže o prijevozu srednjoškolaca". Na konferenciji će biti, među ostalima, predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg, ravnatelj HSS-ovog Ravnateljstva za odgoj, obrazovanje, znanost i sport Hrvoje Petrić i župan Koprivničko-križevačke županije i predsjednik ŽO HSS-a Koprivničko-križevačke županije Darko Koren (10 sati, Središnjica HSS-a, Zvonimirova 17/I).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalna stranke Darinko Kosor će na konferenciji za novinare govoriti o prijedlogu promjena Zakona za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i prijedlogu promjene teritorijalnog ustroja RH (10,30 sati, Središnjica HSLS-a, Zrinjevac 17).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

Popodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Tomislav Rubić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙