FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Kako kontrolirati ekstremne navijačke skupine

BEOGRAD, 1. rujna 2013. (Hina) - Forum za sigurnost i demokraciju (FBD) zatražio je u nedjelju od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) objašnjenje glede mjera koje će poduzete kako bi se kontrolirale ekstremne navijačke skupine uoči utakmice reprezentacija Srbije i Hrvatske u petak, 6. rujna u Beogradu.

Kako je objavljeno na internetskoj stranici ove nevladine udruge od MUP-a je zatražen odgovor nakon 'dramatičnog upozorenja' predsjednika Nogometnog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića da oni koji traže njegovu smjenu, pripremaju masovne incidente na utakmici protiv Hrvatske kaja je i inače svrstana u događaje visokog sigurnosnog rizika.

Ocjenjujući Karadžićevu izjavu kao skandaloznu, FBD je ocijenio da su to 'teške optužbe i insinuacije' i da Karadžić treba snositi sankcije jer je riječ o "provokativnoj izjavi visokog rizika".

FBD naglašava kako je od Karadžićevih ocjena o vlastitoj smjeni važnije što su on kao predsjednik FSS i MUP poduzeli radi kontrole lidera ekstremnih navijačkih skupina. "koji im nisu nepoznati", uoči sigurnosno visoko rizične kvalifikacijske utakmice Srbije i Hrvatske za Svjetsko prvenstvo.

Forum za sigurnost i demokratciju (FBD) je udruga građana čiji su ciljevi da svojim aktivnostima pridonosi demokratskim procesima i razvoju društva, posebno potičući jačanje civilne kontrole, deideologizaciju i depolitizaciju na području sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙