FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Opatiji počeo Fantasy i SF festival Liburnicon

RIJEKA, 23. kolovoza 2013. (Hina) - Fantasy i SF festival Liburnicon počeo je danas u Opatiji, a održava se osmu godinu za redom.

Festival s piratima kao glavnom temom traje još sutra, a organizatori udruga Kulturni front iz Opatije, očekuju više od 2000 posjetitelja.

Festival se sastoji od predavanja, radionica, igara, kvizova a upotpunjen je, kao što je uobičajeno na ovakvim skupovima, kostimiranjem u likove popularnih SF i fantasy filmova i serijala. Prema prošloj godini, ovogodišnji program je bogatiji za 50 posto.

Najvažnije gošće festivala su američka književnica Jacqueline Carey i britanska književna kritičarka Cheryl Morgan. Predavanja će održati astronom Korado Korlević i čest sudionik srodnih festivala Ivan Šimatović, a Krešimir Mišak će voditi razgovor na temu paleokontakata, odnosno pretpostavljenih kontakata s izvanzemaljskim civilizacijama u drevna doba.

U glazbenom dijelu programa nastupaju riječka grupa Belfast Food i zagrebačka grupa Slip.

Većina događanja bit će u opatijskoj osnovnoj školi Rikarda Katalinića Jeretova uz manji dio programa na opatijskoj plaži Lipovica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙