FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: nastupili talijanski glazbenici

DUBROVNIK, 22. kolovoza 2013. (Hina) - U sklopu glazbenoga dijela programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara večeras je u Kneževu dovru održan koncertu pod nazivom „Bon anniversaire M. Debussy“, a nastupili su ugledni talijanski glazbenici - violončelist Enrico Dindo i pijanistica Monica Cattarossi.

Okosnicu programa njihova nastupa na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama, ostvarena uz potporu Talijanskog instituta za kulturu, činila su djela nastala za violončelo i klavir, autora Claudea Debussyja.

Također su izvedena i djela Dore Pejačević i Sergeja Rahmanjinova.

Enrico Dindo talijanski je violončelist svjetskog glasa kojeg festivalska publika pamti još od 2006. godine, kad je, također 22. kolovoza, nastupio u atriju Kneževa dvora s Cantus ansamblom.

Riccardo Muti Dinda je imenovan prvim violončelistom Orkestra milanske Scale kad je ovaj imao samo 22 godine, a na tome je mjestu djelovao punih jedanaest godina da bi zatim počeo graditi solističku karijeru u kojoj do danas bilježi samo uspjehe.

S Enricom Dindom na koncertu u Dvoru nastupila je Monica Cattarossi, nagrađivana talijanska pijanistica s bogatim solističkim iskustvom, s kojom Dindo od 2005. godine redovito surađuje nastupajući na festivalima diljem Europe i svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙