FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD zabrinut zbog "sumnjivih smrti" egipatskih zarobljenika

WASHINGTON, 19. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - State Department u ponedjeljak je izrazio duboku zabrinutost zbog smrti članova Muslimanskog bratstva u egipatskim zatvorima, nazvavši ih "sumnjivima" te je dao do znanja da ne podržava zabranu islamista u Egiptu.

"Mi smo... najdublje zabrinuti zbog sumnjivih smrti zatvorenika, članova Muslimanskog bratstva tijekom navodnog bijega iz zatvora u blizini Kaira", rekla je novinarima glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki, osvrćući se na smrt 37 pristaša smijenjenog egipatskog predsjednika Mohameda Mursija koji su u nedjelju izgubili život pod nerazjašnjenim okolnostima.

Gotovo 900 osoba, uključujući blizu 100 vojnika i policajaca, poginulo je u Egiptu otkad su vlasti u srijedu počele silom uklanjati islamističke prosvjednike.

Pojavila su se različita tumačenja okolnosti smrti zatvorenika u nedjelju. U izvješću mrtvozornika riječ je o smrti davljenjem, nakon što je policija bacila suzavac kako bi spriječila masovni bijeg iz zatvora kad je više od 600 zatočenika trebalo biti prebačeno u zatvor Abu Zabal u predgrađu Kaira.

Fotografije što su ih objavili odvjetnici zatvorenika pokazuju trupla sa spaljenim licima i udovima , dok su druga bila pokrivena modricama za koja odvjetnici tvrde da su posljedice mučenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙