FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokrovac: Seljaci ne odustaju dok ne nađu rješenje

VINKOVCI, 18. kolovoza 2013. (Hina) - Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac tvrdi da se većina seljaka-prosvjednika još uvijek drže zajedno te kako nije istina da se seljački prosvjedi raspadaju, kako su izvijestili pojedini mediji, dodavši da bi pravdu mogli potražiti i u Bruxellesu.

"Ne odustajemo od prosvjeda dok god ne donesemo odluku o nekom drugom načinu kojim bi došli do riješenja naših problema", kaže Pokrovac.

Napomenuo je kako bi jedan od tih načina, ukoliko ništa drugo ne uspije, moglo biti i traženje pravde u Bruxellesu.

Ta je opcija posve izvjesna jer je Hrvatska od 1. srpnja u punopravnom članstvu EU, kazao je Pokrovac, dodavši da bi to bio "posve legalan i normalan potez hrvatskih seljaka".

Pokrovac je to izjavio nakon sastanka predstavnika udruga poljoprivrednika, održanom u Pavlovcu, a na kojem su seljaci-prosvjednici zatražili očitovanje premijera Zorana Milanovića do 10 sati. Najavljeno je da će taj zahtjev premijeru biti i urudžbiran.

Ne javi li im se premijer do tada, na sastanku Stožera u Novoj Gradiški, koji bi se održao u utorak u 11 sati, donijet će se odluka o daljnjim mjerama, kazao je Pokrovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙