FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blokirane prometnice u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK, 16. kolovoza 2013.(Hina) - Zbog prosvjeda poljoprivrednika u Osječko-baranjskoj županiji blokirane su cesta D7 u baranjskom mjestu Čemincu te dio ceste D7 prema ulazu na autocestu A5, u čvoru Đakovo, s time da je ulazak na autocestu A5 je moguć iz smjera Piškorevaca, izvijestila je večeras osječko-baranjska Policijska uprava (PU).

Prema podatcima ove PU na ostalim prosvjednim punktovima traktori se, za sada, nalaze uz prometnice.

Predsjednik Zajednice seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) Antun Laslo izjavio je večeras Hini kako se prosvjedi nastavljaju, ali da se dio prosvjednika s traktorima povukao, zbog obavljanja poslova na svojim poljoprivrednim gospodarstvima. Ocijenio je kako se kod dijela poljoprivrednika vjerovatno pojavila i zabrinutost zbog mogućih visokih kazni, na koje je, zbog blokade prometnica te kršenja Zakona o javnom okupljanju i Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, upozorilo Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Predstavnici seljačkih udruga na današnjem su sastanku u Retkovcima, kod Vinkovaca, odlučili pojačati blokadu svih prometnica u zemlji.

Premijeru Zoranu Milanoviću dali su rok da se do 18 sati očituje namjerava li se s njima sastati i gdje će se taj sastanak održati, u Slavoniji ili Zagrebu, a potom i da u sljedećih 24 sata formulira taj sastanak.

Ako ne bude odgovora najavili su kako će sutra u 18 sati krenuti traktorima prema Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙