FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Još nije poznat broj stradalih u eksploziji na indijskoj podmornici

MUMBAI, 14. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - U eksploziji na indijskoj vojnoj podmornici u noći s utorka na srijedu neodređeni broj osoba poginuo je ili je ozlijeđen, što je veliki udarac mornarici te zemlje koja nastoji osuvremeniti staru opremu.

Do eksplozije je došlo ubrzo nakon ponoći u brodogradilištu u Mumbaiju gdje je plovilo na dizel i električni pogon bilo na doku s 18 mornara, izjavio je vojni glasnogovornik.

Nekoliko dana ranije vlada je najavila lansiranje prvog nosača aviona smišljenog i sastavljenog u Indiji te početak pokusa prve nuklearne podmornice u zemlji. New Delhi ulaže milijarde dolara u modernizaciju svoje vojne opreme, od koje velik dio datira iz doba Sovjetskog Saveza.

Ministar obrane spominje "najveću tragediju u zadnje vrijeme", dodajući da su osobe poginule u eksploziji, ne navodeći njihov broj. "Žalostan sam kad pomislim na pripadnike mornarice koji su izgubili život u službi zemlje", kazao je novinarima A.K Antony.

"Uzrok eksplozije je nepoznat", izjavio je glasnogovornik vojske Narendra Kumar Vispute, dodajući da spasioci traže 18 osoba koje su se nalazile na palubi INS Shindhurakshaka.

Televizija NDTV emitirala je mutne prizore jake eksplozije s nebom u plamenu iznad brodogradilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙